Un cadou savuros si in acelasi timp elegant pentru sarbatorile de iarna, mai ales datorita faptului ca de obicei mergem in vizite la rude sau la prieteni, la petreceri ale companiei sau doar vrem sa ne simtim special acasa. Vinul este o alegere perfecta. Pentru a ne bucura deplin de calitatile vinurilor, trebuie sa cunoastem intai potrivirea dintre diferitele tipuri de vinuri si mincarurile servite la mesele de sarbatori.

Vinul potrivit pentru gustari, branzeturi si fripturi

Daca doriti sa oferiti drept cadou de sarbatori un vin potrivit pentru servirea impreuna cu gustari si branzeturi, este bine sa alegeti vinuri albe, de tip Sauvignon sau Riesling italian, seci sau demiseci. Acestea se asociaza si cu mancaruri mai putin colorate (paste, carne de pasare, sosuri albe, creier, fructe de mare etc.). Vinurile din soiurileChardonnay si Pinot noir se pot consuma la inceputul mesei, alaturi de un ficat gras de gasca sau ca desert. Carnea de vitel, de miel, de porc si de pasare merg cu vinuri rosii de tipul Merlot, iar carnea de berbec, de vita, de vanat e bine sa o consumati cu vinuri vechi. La desert puteti consuma vinuri spumante, demidulci, vinuri dulci naturale iar la fructe vinuri albe dulci, spumante, demidulci.

Invatati sa degustati vinul: trucuri pentru a face o buna alegere

Daca doriti sa alegeti un cadou de sarbatori de calitate, trebuie mai intai sa faceti o degustare pentru a nu fi dezamagit. Pentru o cat mai buna degustare, vinurile nu e bine sa fie tinute la frigider mai mult de doua ore si mai ales nu se recomanda inghetarea vinului, pastrarea lor si consumarea facandu-se la temperaturi cuprinse intre 6 si 12 grade Celsius, in afara de vinurile rosii, care sunt servite la temperatura camerei.

Sfaturi CooKing.Ro:

Chiar daca prietenii sau familia nu sunt in general consumatori de vin, cu siguranta vor aprecia un dar cu un buchet inegalabil, care le va incalzi sufletele. Vinul este un cadou ce face sarbatorile de iarna mai frumoase si mai vesele, dand un plus de rafinament unei mese bogate. Nu-i asa ca deja vi s-a facut pofta de o cana de vin fiert ?

Categories: Sfaturi pentru gatit

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Miel in crusta de fistic si menta – Meniu de Paste frantuzesc

Miel in crusta de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Retete de prajituri rapide

Posted on Jan - 23 - 2015

0 Comment

Retete de prajituri de...

Posted on Jan - 22 - 2015

0 Comment

Retete prajituri diabetici

Posted on Jan - 21 - 2015

3 Comments

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Dublin Irish Pub

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Vialux

Posted on Aug - 27 - 2012

0 Comment

Sky Bar Catering –...

Posted on Sep - 27 - 2012

0 Comment

Trattoria del Mondo

Posted on Aug - 14 - 2012

0 Comment

The Mind

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment