- Suc de rosii - pasta 3 linguri
- Carne de porc - 700 g piept de porc
- Ulei de floarea soarelui - 2 linguri
- Sare - dup gust
- Miere - 3 linguri
- Piper - dupa gust
- Cimbru - 1 lingurita
Ce este o masa de Craciun fara o bucatica de carnita de porc, rumena, suculenta, dulce si cu parfum ametitor? Iata mai jos o reteta usor de preparat, gustoasa si care cu siguranta ii va incanta pe musafirii dumneavoasta. Nu va mirati daca vi sa va cere un repetir…
Spalati si stergeti cu un prosop de hartie pieptul de porc, apoi intepati-l cu o furculita din loc in loc.
Intr-un vas amestecati bine mierea, pasta de rosii, uleiul, cimbrul, sarea si piperul.
Puneti pieptul de porc intr-o tava si ungeti-l cu amestecul facut mai devreme, apoi puneti-l la cuptor, la foc mic timp de circa o ora. Din cand in cand, scoateti pieptul de porc si stropiti-l cu sosul format in tava. Cand carnea este facuta ( se probeaza cu o furculita) si devine crocanta, scoateti tava de la cuptor si taiati pieptul de porc in felii. Asezati-l pe un platou, impreuna cu sosul si garnitura dumneavoastra preferata ( orez, cartofi, ciuperci…in functie de gusturi) si serviti-l alaturi de o salata bogata, preferabil de andive.
Lasa un comentariu