- Faina - 125 g
- Sos de soia - 2 linguri
- Carne de porc - 150 g
- Sare - 2 varfuri de cutit
- Ceapa - 2 cepe verzi
- Morcovi - 1 morcov
- Varza - 90 g
- Maizena (zeamil sau amidon) - 3 linguri
- Apa - 300 ml
- Ulei de arahide - o lingura + ulei pentru frigere
- Germeni de soia - 100 g
- Telina - o tulpina
Pachetelele de primavara sunt cele mai populare aperitive din bucataria chinezeasca. Initial pachetelele de primavara se pregateau pentru mesele festive de Anul Nou Chinezesc, care coincidea cu venirea primaverii. Exista diferite tipuri de pachetele de primavara, care se por prepara cu o umplutura 100 % vegetariana, sau imbogatita cu carne de porc sau creveti. Pentru pregatirea pachetelelor de primavara se poate folosi hartia de orez sau aceasta versiune care va da un rezultat similar pachetelelor de primavara originale.
Pentru prepararea pachetelelor de primavara incepeti prin a cerne faina si maizena intr-un recipient (1), adaugati apoi 2 varfuri de cutit de sare si apa mestecand pana obtineti o compozitie omogena, fara cocoloase (2). Lasati-oo apoi sa se odihneasca pentru minim 30 de minute. Intre tmp pregatiti umplutura: spalati si curatati telina, taiati-o in fasii foarte subtiri lungi de circa 6 cm (3).
Repetati procedeul si cu ceapa verde (4), morcovul (5) si varza (6). Tocati marunt carnea de porc (7) si saltati-o intr-un wok cu o lingura de ulei de arahide pentru circa 1 minut. Adaugati morcovul, telina si ceapa (8). Condimentati cu sosul de soia (9) si coaceti totul pentru cateva minute pana cand legumele vor fi coapte dar inca crocante.
La final adaugati germenii de soia (10) si varza (11) care se vor coace doar cateva secunde. Lasati compozitia sa se raceasca.
Intr-o tigaie antiaderenta pentru clatite, unsa in prealabil cu ulei de arahide preparati clatitele cat mai subtiri posibil (12).
Puneti o lingura de compozitie pe fiecare clatita in parte (13) si impaturiti-le ca in imagine (14-15).
Sigilati bine pachetelele ajutandu-va de un penson inmuiat in apa cu faina ( 1 lingura apa + 1 lingura faina) (16). Impaturiti toate clatitele (17).
Incingeti ulei de arahide intr-un wok si frigeti pachetelele rumenindu-le cu atentie pe toate partile. Scurgeti uleiul in exces pe un prosop de bucatarie (18). Serviti pacheteleel insotite de sos de soia sau sos dulce acrisor.
Lasa un comentariu