Ingredients
  • Faina - 500 g
  • Zahar - dupa gust pentru umplutura
  • Sare - un varf de cutit
  • Lamaie - coaja rasa
  • Apa - pentru aluat si sirop
  • Miere - pentru sirop
  • Nuci - 500 g
  • Stafide – optional
  • Rom - esenta
Bucatarie: Timp preparare: 60 minute pentru 10 portii

Binecunoscutele turte de Craciun se prepara in ulltima saptamana a postului si se servesc in Ajunul Craciunului alaturi de cei dragi.

Din faina, apa si sare se prepara un aluat potrivit de moale, din care se rup bucati potrivite. Intindeti bine bucatile re aluat rupte cu sucitorul pana cand obtineti o foaie rotunda de aluat subtire.

Coaceti foile pe plita sau intr-o tigaie de teflon pe aragaz apoi lasati-le sa se usuce pana a doua zi.

Intr-o oala mai mare puneti apa la fiert si cand e gata fiarta adaugam arome(miere dupa gust,coaja rasa de lamaie si portocale,rom,vanilie,ce vreti). Dati focul la mic si incepeti sa umpleti turtele.
Puneti foaie cu foaie in apa (nu toate odata ca se flescaiesc) cate una si le lasati-le cat sa se inmoaie foarte putin. Scurgeti cu paleta, iar intr-un vas puneti mai intai un strat de nuci macinate amestecate cu zahar si deasupra foile inmuiate. Puneti apoi iar un strat de nuci din abundenta si tot asa pana la inaltimea care-o doriti (circa 4-5 straturi)
Printre ele e bine sa mai puneti si zahar daca le preferati mai dulci si coaja de lamaie sau portocala.
Ultimul strat va fi cu nuca si zaharul. Dati totul la rece si servti turtele preparate a doua zi.

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.