- Carne de vita - tocata 500g
- Sare - dupa gust
- Patrunjel - tocat 2 lingurite
- Unt topit - cat cuprinde
- Ceapa - 1/2 ceapa tocata fin
- Oua - 2 bucati
- Ghimbir - o bucatica rasa
- Scortisoara - 1 lingurita
- Piper - macinat dupa gust
- Foi de placinta - 5 foi
Trabucurile marocane sunt gustari delicioase (folosite atat ca antreuri cat si ca fel principal), parfumate si crocante.
Trabucurile marocane au o umplutura plina de savoare alcatuita din carne, scortisoara, piper, ghimbir si ou, totul invelit in foaie de placinta.
Tocati fin ceapa (1). Intr-o tigaie antiaderenta sau wok caliti putin ceapa, pana devine usor transparenta (2). Adaugati carnea si coaceti la foc mediu pana capata o culoare aurie (3).
Condimentati cu scortisoara (4), piper si ghimbirul dat prin razatoare in prealabil (5). Bateti ouale intr-un castronel si adaugati-le peste carne (6) amestecand bine pana cand compozitia devine cremoasa.
Puneti carnea intr-un recipient, adaugati patrunjelul si lasati sa se raceasca. Aprindeti cuptorul si incingeti-l la 150 oC. Pregatiti trabucurile astfel: taiati foile de placinta in 3 (7), obtinand 2 dreptunghiuri de dimensiuni egale pe cat posibil. Ungeti foile cu unt topit (8) si puneti o lingura de umpllutura la un capat (9).
Indoiti marginile peste umplutura, pe lungime (10), si impaturiti trabucul, ungandul pe fiecare parte cu unt (11). Pregatiti astfel toate trabucurile ( vor iesi 15 bucati) si asezati-le pe o tava acoperita in prealabil cu hartie de cuptor (12). Coaceti trabucurile in cuptorul incins pentru circa 45 de minute, pana capata o culoare aurie pe toate laturile.
In loc de carne de vita se poate folosi si carnea de miel, aceasta dand o savoare mai intensa trabucurilor. Aceste trabucuri marocane sunt un deliciu serviti alaturi de sosul tipic Harissa si o salata de morcov, migdale si stafide, condimentata cu miere, lamaie, ulei, scortisoara, gimbir, sare si piper.
Lasa un comentariu