Postata in
Se serveste la:
Fel de mancare: ,
Ingredients
  • Carne de vita - tocata 500g
  • Sare - dupa gust
  • Patrunjel - tocat 2 lingurite
  • Unt topit - cat cuprinde
  • Ceapa - 1/2 ceapa tocata fin
  • Oua - 2 bucati
  • Ghimbir - o bucatica rasa
  • Scortisoara - 1 lingurita
  • Piper - macinat dupa gust
  • Foi de placinta - 5 foi
Bucatarie: Timp preparare: 110 minute pentru 4 portii

Trabucurile marocane sunt gustari delicioase (folosite atat ca antreuri cat si ca fel principal), parfumate si crocante.
Trabucurile marocane au o umplutura plina de savoare alcatuita din carne, scortisoara, piper, ghimbir si ou, totul invelit in foaie de placinta.

Trabucuri marocane din foi de placinta - faza 1

Tocati fin ceapa (1). Intr-o tigaie antiaderenta sau wok caliti putin ceapa, pana devine usor transparenta (2). Adaugati carnea si coaceti la foc mediu pana capata o culoare aurie (3).

Trabucuri marocane din foi de placinta - faza 2

Condimentati cu scortisoara (4), piper si ghimbirul dat prin razatoare in prealabil (5). Bateti ouale intr-un castronel  si adaugati-le peste carne (6) amestecand bine pana cand compozitia devine cremoasa.

Trabucuri marocane din foi de placinta - faza 3

Puneti carnea intr-un recipient, adaugati patrunjelul si lasati sa se raceasca. Aprindeti cuptorul si incingeti-l la 150 oC. Pregatiti trabucurile astfel: taiati foile de placinta in 3 (7), obtinand 2 dreptunghiuri de dimensiuni egale pe cat posibil. Ungeti foile cu unt topit (8) si puneti o lingura de umpllutura la un capat (9).

Trabucuri marocane din foi de placinta - faza 4

Indoiti marginile peste umplutura, pe lungime (10), si impaturiti trabucul, ungandul pe fiecare parte cu unt (11). Pregatiti astfel toate trabucurile ( vor iesi 15 bucati) si asezati-le pe o tava acoperita in prealabil cu hartie de cuptor (12). Coaceti trabucurile in cuptorul incins pentru circa 45 de minute, pana capata o culoare aurie pe toate laturile.

In loc de carne de vita se poate folosi si carnea de miel, aceasta dand o savoare mai intensa trabucurilor. Aceste trabucuri marocane sunt un deliciu serviti alaturi de sosul tipic Harissa si o salata de morcov, migdale si stafide, condimentata cu miere, lamaie, ulei, scortisoara, gimbir, sare si piper.

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.