- Faina - 250 g
- Ulei de masline - 3 linguri
- Sare - un praf
- Apa - 120 ml
- Praf de copt - 10 g
Tortillas, aliment de baza in Mexic, se consuma asa cum noi consumam painea. Deobicei sunt facute din porumb, darĀ se fac si din faina alba, alaturi de apa, ulei, prafa de copt si sare. Tortillas sunt consumate mai ales in nordul Mexicului, in special in zonele Chihuahua si Sonora, unde se gaseste grau din abundenta, si este folosit des in loc de porumb. Tortillias se consuma ca atare, alaturi de diferite mancaruri sau umplute cu carne si legume.
Intr-un vas puneti faina cernuta, praful de copt, uleiul si adaugati putin cate putin apa calduta in care ati dizolvat sarea. Amestecati ingredientele ajutandu-va de o lingura de lemn, sau cu mainile.
Puneti acum aluatul obtinut pe planul de lucru si framantati aluatul pentru cel putin 10 minute, pana cand acesta devine omogen. Adunati aluatul si puneti-l iar in vas unde il veti lasa la dospit 15 minute.
Trecut acest timp, luati iar aluatul si gormati 8 bile de circa 50 g fiecare. Cu ajutorul sucitorului, intindeti fiecare bila de aluat formand un disc cu diametru de circa 15 cm.
Puneti pe foc o tigaie pentru clatite (sau una antiaderenta) si cand aceasta este bine incinsa, puneti una cate una discurile formate. Coaceti-le la foc moderat pentru cateva minute, intorcand tortillas pe ambele parti.
Cat coaceti tortillas, puneti-le una peste alta si acoperiti-le cu un prosop curat pentru a evita ca ele sa se usuce.
Lasa un comentariu