Warning: Declaration of gdttWalker_Terms::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 0

Warning: Declaration of gdttWalker_TermsDropdown::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_CategoryDropdown::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 0
Reteta Tortillas din faina de grau - CooKing.Ro

Warning: Use of undefined constant this_post_id - assumed 'this_post_id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/themes/Zylyz/single-recipes.php on line 19
Ingredients
  • Faina - 250 g
  • Ulei de masline - 3 linguri
  • Sare - un praf
  • Apa - 120 ml
  • Praf de copt - 10 g
Bucatarie: Timp preparare: 20 minute pentru 2 portii

Tortillas, aliment de baza in Mexic, se consuma asa cum noi consumam painea. Deobicei sunt facute din porumb, darĀ  se fac si din faina alba, alaturi de apa, ulei, prafa de copt si sare. Tortillas sunt consumate mai ales in nordul Mexicului, in special in zonele Chihuahua si Sonora, unde se gaseste grau din abundenta, si este folosit des in loc de porumb. Tortillias se consuma ca atare, alaturi de diferite mancaruri sau umplute cu carne si legume.

Tortillas - faza 1

Intr-un vas puneti faina cernuta, praful de copt, uleiul si adaugati putin cate putin apa calduta in care ati dizolvat sarea. Amestecati ingredientele ajutandu-va de o lingura de lemn, sau cu mainile.

Tortillas - faza 2

Puneti acum aluatul obtinut pe planul de lucru si framantati aluatul pentru cel putin 10 minute, pana cand acesta devine omogen. Adunati aluatul si puneti-l iar in vas unde il veti lasa la dospit 15 minute.

Trecut acest timp, luati iar aluatul si gormati 8 bile de circa 50 g fiecare. Cu ajutorul sucitorului, intindeti fiecare bila de aluat formand un disc cu diametru de circa 15 cm.

Tortillas - faza 3

Puneti pe foc o tigaie pentru clatite (sau una antiaderenta) si cand aceasta este bine incinsa, puneti una cate una discurile formate. Coaceti-le la foc moderat pentru cateva minute, intorcand tortillas pe ambele parti.

Cat coaceti tortillas, puneti-le una peste alta si acoperiti-le cu un prosop curat pentru a evita ca ele sa se usuce.

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Reteta inghetata cu gheata carbonica

Reteta inghetata cu gheata...

Posted on Apr - 27 - 2016

0 Comment

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Scapa de grasimea din...

Posted on Sep - 28 - 2018

0 Comment

De la pasiune la...

Posted on Jul - 5 - 2018

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

CAFE DU THEATRE

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Osteria Roma

Posted on Aug - 16 - 2012

0 Comment

Sky Bar Catering –...

Posted on Sep - 27 - 2012

0 Comment

Royal Garden

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

Bourbon

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment