- Iaurt - cremos dulce 700 g
- Zahar brun - 2 linguri
- Unt - 170 g
- Smantana - 300 ml pentru frisca
- Lapte - 6 linguri
- Gelatina - 12 g
- Biscuiti - 280 g
Tortul rece de iaurt este un dulce usor de preparat si foarte gustos, cu o baza de biscuite crocant si crema fina de iaurt. Se preparara in totalitate la rece, poate fi ornata cu diferite gelatine, crema de ciocolata sau fructe proaspete si cu siguranta va incanta si pe cei mici si pe cei mari.
Pentru prepararea tortului de iaurt, in primul rand puneti biscuitii intr-un robot de bucatarie sau o presa pentru biscuiti (1) si sfaramatii bine (2). Puneti praful de biscuite obtinut intr-un vas si adaugati zaharul brun si untul topit in prealabil (3) si amestecati bine pana ce ingredientele vor fi bine amalgamate.
Ungeti cu unt o tava pentru torturi (sau forma)de 24 cm diametru si tapetati-o cu hartie de cuptor (4-5). Puneti compozitia de biscuiti in forma (6).
Uniformizati cu o lingura blatul de biscuiti (7) si puneti totul la frigider 30 minute sau 15 minute in congelator. Inmuiati gelatina in putina apa rece pentru circa 10 minute (8), apoi stoarceti-o bine (9).
Puneti gelatina in laptele incalzit putin in prealabil (nu il aduceti la fierbere) si amestecati bine pana ce gelatina se va topi (10). Bateti smantana pana obtineti o frisca tare, adaugati apoi incet iaurtul (care nu trebuie sa fie prea rece) amestecand de jos in sus (11) cu o spatula pentru a nu taiai frisca, iar la final adaugati laptele cu gelatina (12).
Scoateti forma de tort din frigider si adaugati crema de iaurt (13). Puneti iar la frigider pentru minim 3 ore (14), iar cand va fi gata scoateti tortul din forma si ornati-l fie cu gelatina de fructe sau fructe proaspete si frisca, fie cu crema de ciocolata.
Pentru prepararea tortului rece cu iaurt se poate folosi si iaurtul preferat, cu fructe sau diferite arome.
Lasa un comentariu