Ingredients
  • Faina - 100g
  • Zahar - 1 lingura
  • Sos de soia - 3 linguri
  • Ulei de floarea soarelui - 1 lingura
  • Ulei de masline - 1 lingura
  • Sare - dupa gust
  • Varza - 150 g
  • Apa - 90 ml
  • Ghimbir - 2 bucati medii
  • Alge wakame - 2 linguri de alge taiate fasii
  • Supa - vegetala 1 litru
  • Mirin-Sake - 1 lingura
Bucatarie: Timp preparare: 90 minute pentru 4 portii

Supa Wonton este o supa de origine asiatica facuta cu ravioli umpluti, mirin ( sake – vin de orez dulce, japonez ), alge wakame ( foarte populare in bucataria japoneza, bogate in calciu, vitamina B, C, magneziu si fier ), soia sau ghimbir. Aceasta supa e lejera, gustoasa si foarte parfumata, ideala pentru a va incalzi in zilele reci de iarna. Supa Wonton este un fel  ce da un ton de originalitate si fantezie meselor dumneavoastra. Ingredientele se gasesc in magazinele etnice, specializate in bucataria orientala.

Supa Wonton - faza 1

Aluatul pentru pasta

Amestecati faina cu sarea si apa pentru a prepara pasta. Amestecati bine ingredientele pana sa obtineti o coca elastica. Acoperiti coca obtinuta si lasati-o sa se odihneasca in frigider pentru 30 minute. Intre timp pregatiti umplutura astfel: Taiati varza suvite eliminand partile tari.

Supa Wonton - faza 2

Umplutura

Tocati fin ghimbirul si saltati-l in tigaie cu un fir de ulei de masline. Adaugati si varza, 100 ml apa si o lingura de soso de soia, acoperiti si coaceti la foc mic pentru circa 15 minute, pana cand varza devine moale si absoarbe toata apa. Lasati sa se raceasca.

Supa Wonton - faza 3

Impartiti coca in 12 parti egale si intindeti-le in foi subtiri. Taiati apoi patrate cu latura de 10 cm. Cu ajutorul unei lingurite puneti putina umplutura pe centrul patratelor, udati marginile cu apa si apoi indoiti pasta peste umplutura. Impaturiti iar parte peste parte udand extremitatile cu apa pentru a se lipi, ca in fotografie.

Supa Wonton - faza 4

Prepararea supei

Intr-o oala incapatoare, incalziti un fir de ulei de floarea soarelui. Saltati timp de 1 minut ghimbirul taiat felii subtiri sau dat prin razatoare. Adaugati zaharul, mirinul si sosul de soia. Lasati totul la foc mic pentru 1 minut. Va capata o tenta usor maronie. Adaugati supa vegetala si tineti la cald. In multa apa sarata, fierbeti pentru cateva minute wonton ( pasta umpluta – sunt suficiente 4 bucati), apoi puneti-le in supa. La final adaugati algele wakame si fierbeti pentru inca 1-2 minute. Serviti cald.

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.