Warning: Declaration of gdttWalker_Terms::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 0

Warning: Declaration of gdttWalker_TermsDropdown::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_CategoryDropdown::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 0
Reteta Supa crema Vichyssoise - CooKing.Ro

Warning: Use of undefined constant this_post_id - assumed 'this_post_id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/themes/Zylyz/single-recipes.php on line 19
Postata in ,
Se serveste la:
Fel de mancare:
Ingredients
  • Sare - dupa gust
  • Unt - 50 g
  • Ceapa - 150 g ceapa alba+1 lingurita verde tocata fin
  • Cartofi - 400 g
  • Supa de pui - 1 l
  • Piper alb macinat - dupa gust
  • Smantana - 200 ml
  • Nucsoara - 1 praf
  • Lapte - 250 ml
  • Praz - doar partea alba 450 g
Bucatarie: Timp preparare: 65 minute pentru 4 portii

Supa crema Vichyssoise, este o crema rece pe baza de cartofi si praz, creata de Louis Diat, pe cand era chef la Ritz-Carlton in New York, in anul 1917. Anumit-o Vichyssoise in onoarea orasului Vichy, orasul cel mai apropiat localitatii isale natale, Montmarault, in Franta.

Supa crema Vichyssoise - faza 1

In primul rand spalati si curatati cartofii, ceapa si taiati partea verde a prazului. Tocati fin toate aceste ingrediente.

Supa crema Vichyssoise - faza 2

Puneti intr-un vas untul si topiti-l, adaugati ceapa si prazul tocate fin si inabusuti-le (fiind atenti sa nu se coloreze) timp de minim 15 minute.

Supa crema Vichyssoise - faza 3

Continuati cu prepararea Cremei Vichyssoise adaugand supa de pui si cartofii taiati marunt, sare si piper dupa gust. Amestecati bine si coaceti la foc mic timp de cel putin 30 de minute, acoperind vasul cu un capac.

Supa crema Vichyssoise - faza 4

Trecut acest timp, luati vasul de pe foc, mixati bine compozitia, adaugand laptele, smantana si nucsoara. Ajustati de sare daca este necesar si puneti crema obtinuta in alt vas sa se racoreasca, iar cand a ajuns la temperatura camerei, puneti vasul in frigider pentru circa 4 ore.

Supa crema Vichyssoise - faza 5

Serviti supa Vichyssoise rece, alaturi de crotoane de paine si ornata cu ceapa verde tocata foarte fin.

 

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Reteta inghetata cu gheata carbonica

Reteta inghetata cu gheata...

Posted on Apr - 27 - 2016

0 Comment

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Scapa de grasimea din...

Posted on Sep - 28 - 2018

0 Comment

De la pasiune la...

Posted on Jul - 5 - 2018

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Queen Caffe

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment

Bliss Coffee

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Royal Garden

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

CAFE DU THEATRE

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Antique Cafe

Posted on Aug - 21 - 2012

0 Comment