Warning: Declaration of gdttWalker_Terms::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 60

Warning: Declaration of gdttWalker_TermsDropdown::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_CategoryDropdown::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 79
Reteta Sos Tzatziki - CooKing.Ro

Warning: Use of undefined constant this_post_id - assumed 'this_post_id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/themes/Zylyz/single-recipes.php on line 19
Postata in
Se serveste la:
Fel de mancare:
Ingredients
  • Iaurt - 400 g
  • Otet - 2 linguri
  • Ulei de masline - 4 linguri
  • Sare - dupa gust
  • Marar - 3 fire
  • Usturoi - 4 catei
  • Castraveti - 1 bucata
Bucatarie: Timp preparare: 30 minute pentru 4 portii

Sosul Tzatziki este cu siguranta unul dintre cele mai cunoscute si apreciate sosuri din bucataria greaca. Este praactic imposibil sa mergi in Grecia si sa nu gusti acest sos usor si parfumat ce poate insoti o mare varietate de mancaruri, de la cele pe baza de peste pana la cele cu carne de pui sau saletele de orez. Tzatziki  este un sos antic in grecia ce era utilizat in special in zilele toride de vara amestecand iaurt, usturoi si apa. Este cert faptul ca sosul Tzatziki s-a raspandit si in zonele vecine Greciei, chiar daca sub alte denumiri. In Bulgaria spre exemplu se numeste Tarator iar in Iraq Djadjik.

In primul rand spalati si dati prin razatoare castravetele ( cu tot cu coaja) (1). Puneti-l intr-o strecutaroare si scurgeti-l pentru minim o ora (2), apoi stoarceti-l bine ajutandu-va de o lingura (3).

Sos Tzatziki - faza 2

Taiati fin cateii de usturoi si pisati-i intr-un mojar pana ce obtineti o pasta (4). Puneti iaurtul intr-un vas si amestecati-l cu pasta de usturoi si castravetele ras (5).

Sos Tzatziki - faza 3

Adaugati incet uleiul (6) si otetul (7) amestecand bine cu un tel sau cu o lingura. La final adaugati sare dupa gust, anasonul tocat fin (8-9) si serviti-l insotit de felii de paine prajita ca aperitiv sau alaturi de peste sau carnea preferata.

Pentru prepararea sosului Tzatziki este preferabil sa folositi iaurt de oaie (grecesc daca posibil) care este mai dens si are un parfum mai intens decat cel de vaca.

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Reteta inghetata cu gheata carbonica

Reteta inghetata cu gheata...

Posted on Apr - 27 - 2016

0 Comment

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Scapa de grasimea din...

Posted on Sep - 28 - 2018

0 Comment

De la pasiune la...

Posted on Jul - 5 - 2018

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Gepex

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment

Insomnia Cafe

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

CAFE DU THEATRE

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Olive Garden

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

Bourbon

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment