Warning: Declaration of gdttWalker_Terms::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 60

Warning: Declaration of gdttWalker_TermsDropdown::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_CategoryDropdown::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 79
Reteta Sos dulce-picant - CooKing.Ro

Warning: Use of undefined constant this_post_id - assumed 'this_post_id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/themes/Zylyz/single-recipes.php on line 19
Ingredients
  • ulei
  • o ceapa
  • un morcov
  • 1-2 rosii
  • 1-2 ardei rosu grasi
  • 2 lingurite zahar
  • boia ardei dulce
  • boia ardei iute
  • sare
  • piper
  • 4-6 linguri mari bulion
  • optional cimbru
  • optional nucsoara
  • optional tulpina telina
Bucatarie: Timp preparare: 30 minute pentru 4 portii

Sos dulce-picant  – Extrem de bun si delicios in combinatie cu fripturile de orice fel, se prepara foarte repede cu un cost extrem de mic pentru mai multe portii . Descoperiti  alaturi de CooKing.Ro reteta sosului dulce-picant.

Preparare sos dulce-picant – Pasul 1 – Taierea legumelor

Se toaca marunt sau rondele o ceapa mare. Se taie in felii subtiri morcovul pentru a fierbe repede. Se taie marunt ardeiul gras. Puneti la incalzit o oala cu apa si puneti in ea rosiile pentur a le putea decoji usor si repede apoi taiati felii rosiile.

Preparare sos dulce-picant – Pasul 2 – Prepararea legumelor

Se foloseste o ceapa mare, care se taie marunt (sau rondele) si se pune aproximativ 1 minut la calit intr-o tigaie antiaderenta. A se folosi aragazul la foc mic pentru a nu arde ceapa si pentru a scapa de gustul amarui pe care il lasa aceasta. Se toarna ulei suficient pentru a praji putin ceapa pana gand aceasta devine aurie, pastrand focul mic la aragaz. Se adauga o jumatate de cana de apa si se lasa totul la foc mic pentru a fierbe timp de 2-3 minute.

Dupa acest pas adaugati morcovul, ardeii, rosiile, putin boia de ardei dulce si 2 lingurite de zahar, sare si piper dupa gust, intetind putin focul. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa la fiert pana cand morcovul se moie (fara a se rupe). Daca nu ati folosit foarte multa apa veti obtine un sos de o consistenta considerabila, cu un gust dulce placut.

Preparare sos dulce-picant – Pasul 3 – Bulionul si aromele finale

Fara sa luati tigaia de pe foc, adaugati 4–6 linguri mari de bulion, amestecati si lasati totul pentru a fierbe. Se adauga boia de ardei iute (o lingurita sau chiar doua in functie de cat de picant doriti sa fie si jumatate de lingurita de piper si lasati totul la fiert pentru aproximatic 2-3 minute. Opriti focul si mentineti tigaia pe aragaz pana cand temperatura acesteia e suficienta pentru a putea gusta. La sfarsitul acestui pas veti obtine un sos de culoare rosie cu un gust dulceag care va deveni picant in momentul in care veti inghiti. ATENTIE: Gustul de picant trebuie sa apara dupa ce gustati sosul si simtit gustul dulce. 

Preparare sos dulce-picant – Sfaturi

In cazul in care doriti un plus de savoare la pasul doi puteti folosi tulpina de telina taiata marunt. Evindet puteti mari cantitatile de la ingrediente si folosi mai putina apa pentru a mari vascozitatea sosului. La pasul 3 puteti adauga impreuna cu bulionul si nucsoara si cimbrul. La terminarea intregului proces puteti folosi un mixer pentru a marunti cat doriti de mult continutul.

Sosul dulce-picant este excelent folosit impreuna cu o friptura de carne de porc in asociere cu cartofi natur. Puteti incerca acest sos si impreuna cu friptura de pui si cartofi prajiti.

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Reteta inghetata cu gheata carbonica

Reteta inghetata cu gheata...

Posted on Apr - 27 - 2016

0 Comment

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Scapa de grasimea din...

Posted on Sep - 28 - 2018

0 Comment

De la pasiune la...

Posted on Jul - 5 - 2018

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Queen Caffe

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment

Bourbon

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Cafea cu Lapte

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Gepex

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment

Dublin Irish Pub

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment