Postata in ,
Se serveste la:
Fel de mancare:
Ingredients
  • Sos Worcestershire - 1 lingurita
  • Maioneza - 200 g
  • Ketchup - 60 g
  • Mustar - 30 g
  • Cognac - 1/2 pahar
  • Smantana - 60 ml
Bucatarie: Timp preparare: 20 minute pentru 4 portii

Sosul cocktail, cunoscut in Italia ca „salsa rosa”, este un sos delicat dar foarte parfumat utilizat in special  pentru a insoti pestele si crustaceele datorita aromei  inconfundabile de cognac ce scoate in evidenta parfumul de mare al pestelui sau crustaceelor. Tocmai datorita delicatetei acestui sos, este folosit pentru a orna si condimenta aperitive pe baza de creveti , homar sau fructe de mare.

Sos Cocktail - faza 1

Puneti intr-un vas incapator 200 g de maioneza (vezi aici reteta), adaugati, amestecand ketchup-ul (1), sosul worcestershire (2) si cognacul (3).

Sos Cocktail - faza 2

Adaugati si mustarul (4), iar la final smantana, ce ati batut-o putin in prealabil. Amestecati totul foarte incet. Rezultatul trebuie sa fie un sos compact, nu lichid. Puneti sosul cocktail in frigider pentru minim o ora, dupa care va putea fi utilizat (6).

Daca faceti maioneza in casa, amintiti-va ca pentru reusita sosului cocktail, aceasta trebuie sa fie cat mai compacta si omogena posibil. Folositi sosul cocktail pentru a condimenta mancarurile pe baza de peste sau pentru a orna aperitivele. Chiar daca foarte gustoasa, nu exagerati cu sosul cocktail, avand in vedere numarul mare de calorii pe care il contine, si avand in vedere ca este vorba de un sos care se preteaza in special crustaceelor, acestea deasemenea foarte bogate in calorii.

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.