Warning: Declaration of gdttWalker_Terms::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 0

Warning: Declaration of gdttWalker_TermsDropdown::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_CategoryDropdown::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 0
Reteta Sos Bechameil - CooKing.Ro

Warning: Use of undefined constant this_post_id - assumed 'this_post_id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/themes/Zylyz/single-recipes.php on line 19
Postata in ,
Se serveste la:
Fel de mancare:
Ingredients
  • Faina - 100 g
  • Sare - dupa gust
  • Unt - 100 g
  • Nucsoara - 1 praf
  • Lapte - 1 litru
Bucatarie: Timp preparare: 35 minute pentru 4 portii

Sosul Bechameil (la souce a la Bechameil), regelel sosurilor albe, este un sos originar din Franta, utilizat insa si in Italia sub numele de besciamella si in Anglia sub denumirea de sos alb. Inventatorul sosului Bechameil a fost marchizul de Nointel, Luis de Bechamel, care a propus acest sos in retetele sale in secolul XVII. Numele de Bechameil i-a fost dat insa acestui sos mai trziu de catre Francios Pierre de la Varenne, bucatar al regelui Luigi XIV, ce l-a introdus in cartea sa de bucate „Le Cuisinier Francios”, numindu-l astfel in onoarea inventatorului sau. Se spune insa ca sosul Bechameil a fost inventat in Italia, in Toscana mai exact ( salsa colla, adica sos ce leaga, lipeste) si exportaa in Franta de catre Caterina de’ Medici.

Sos Bechameil - faza 1

Puneti intr-o olita untul (1), topiti-l la foc foarte mic si adaugati faina cernuta (2). Coaceti totul 1-2 minute amestecand continuu (3) si evitand sa se coloreze si sa se prinda de vas.

Sos Bechameil - faza 2

Ati obtinut ceea ce francezii numesc roux. Acum luati vasul de pe foc si adaugati la roux lapte cald (4) amestecand cu o lllingura de lemn. Puneti iar vasul pe foc si coaceti la foc foarte mic pana ce sosul incepe sa fiarba. Adaugati un praf de sare si de nucsoara (5). Acoperiti si continuati fierberea tot la flacara mica pentru 15 minute, timpul necesar pentru ingrosarea sosului. Amestecati din cand in cand (6). Sosul Beschameil este acum gata si il puteti utiliza pentru retetele dumneavoastra.

Nu amestecati faina si untul pe foc, veti risca sa faca acele cocoloase atat de deranjante. Este ideal sa luati vasul de pe foc pentru cateva secunde, timp in care amestecati celel 2 ingrediente, iar apoi sa ii continuati coacerea. In functie de cat de dens doriti sosul, mai puteti adauga sau nu lapte.

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Reteta inghetata cu gheata carbonica

Reteta inghetata cu gheata...

Posted on Apr - 27 - 2016

0 Comment

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Scapa de grasimea din...

Posted on Sep - 28 - 2018

0 Comment

De la pasiune la...

Posted on Jul - 5 - 2018

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Allegro Pizza

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Don Nico

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

Bourbon

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Sister’s Grill

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

Savonella

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment