- varza
- ceapa
- telina
- usturoi
- carne de porc
- miel
- orez
- oua
- sare
- piper
- morcovi
- pasta tomate
Cu carnea ramasa de la mielul de Paste, puteti prepara sarmale cu carne de porc si miel. O reteta speciala pentru masa de Paste cu care veti impresiona familia sau invitatii.
Ingrediente pentru 6 persoane:
O varza verde
Pentru umplutura:
- 3 cepe
- 1 telina
- 5 catei de usturoi
- 400 g de carne de porc
- 100 g miel fiert
- 2 linguri de orez
- 2 oua
- sare si piper
Pentru sos:
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 lingura pasta de tomate
Mod de preparare “Sarmale cu carne de porc si miel „
1. Curatati si tocati marunt ceapa. Tocati marunt si telina. Zdrobiti cateii de usturoi.
2. Desfaceti frunzele de varza si rezervati frunze mari pentru sarmale, in functie de portia pe are doriti sa o serviti. Acestea se lasa timp de 10 min intr-o cratita mare cu apa care fierbe, in care s-a adaugat in prealabil si sare.
3. Gatiti restul de frunze de varza in aceeasi apa apoi tocati-le marunt.
4. Intr-o tigaie, se incalzeste un pic de ulei. Caliti ceapa 3 minute, apoi adaugati usturoiul pisat si telina tocata. Adaugati sare si lasati sa fiarba timp de 5 minute. Adauga bucati mici de carne de porc si carenea de miel tocata. Se amesteca bine.
5. Adaugati apoi orez (care da consistenta umpluturii si amestecati timp de 2 min.
6. Adaugati varza tocata ; se amesteca bine si se indeparteaza de la foc; apoi se adauga ouale batute.
7. Pentru a face sarmalele, puneti frunzele mari de varza pe o cârpa curata si adaugati 2 linguri de umplutura in centru. Indoiti foaia de varza pornind din colturi.
8. Pentru sos: se curata si se toaca marunt ceapa. Se curata si se taie morcovii in felii. Se soteaza 5 minute intr-o tigaie mare, cu un pic de ulei. Adaugati apoi pasta de tomate.
9. Asezati cu atentie sarmalele in sos si acoperiti cratita, lasand amestecul sa fiarba timp de 45 minute la foc mediu.
Pofta buna !
Lasa un comentariu