Warning: Declaration of gdttWalker_Terms::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 60

Warning: Declaration of gdttWalker_TermsDropdown::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_CategoryDropdown::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 79
Reteta Salmorejo - CooKing.Ro

Warning: Use of undefined constant this_post_id - assumed 'this_post_id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/themes/Zylyz/single-recipes.php on line 19
Postata in ,
Se serveste la:
Fel de mancare: ,
Ingredients
  • Bacon - 4 falii subtiri
  • Ulei de masline - dupa gust
  • Sare - dupa gust
  • Usturoi - 1 catel mic
  • Rosii - 800 g rosii coapte
  • Oua - 2 bucati
  • Apa - 250 ml
  • Paine - 200 g paine mai uscata
  • Piper - dupa gust
Bucatarie: Timp preparare: 20 minute pentru 4 portii

Salmorejo (sau Salmorejo cordobes) este o supa rece spaniola ( originara din orasul Cordova), pe baza de rosii, paine, usturoi si ulei de maslline ce se mixeaza impreuna. Salmorejo se serveste in mod traditional rece, uneori chiar cu gheata si ornata cu oua fierte tari, taiate cuburi si felii de jomon serrano, o sunca foarte gustoasa de origine spaniola ce se poate inlocui cu bacon. Salmorejo este o reteta usor de prearat si foarte rapida, ideala pentru zilele toride de vara.

Salmorejo - faza 1

Incepeti prin a curata painea de coaja si a o taia in cuburi (1), apoi puneti-o intr-un vas cu circa 250 ml de apa (2). Lasai-o sa se inmoaie pentru 30 de minute. Intre timp curatati rosiile de coaja (3) si taiati-le cuburi.

Salmorejo - faza 2

Puneti-ti in mixer rosiile, painea (fara a o stoarce) si usturoiul  (4) si mixati totul pana obtineti un pure. Adaugati circa 50 ml de ulei de masline, sare si piper dupa gust si mixati totul din nou pentru a amesteca bine ingredientele. Acoperiti vasul cu pelicula (5) si lasati la rece macar o ora inainte de a servi supa. Trebuie sa ie foarte rece.

Intr e timp fierbeti 2 oua tari si taiati-e in cuburi sa felii si taiati fasii subtiri si bacon ( jomon serrano daca posibil). Serviti supa salmorejo foarte rece, ornand fiecare farfurie cu ou , fasii de bacon si un fir de ulei de masline.

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Reteta inghetata cu gheata carbonica

Reteta inghetata cu gheata...

Posted on Apr - 27 - 2016

0 Comment

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Scapa de grasimea din...

Posted on Sep - 28 - 2018

0 Comment

De la pasiune la...

Posted on Jul - 5 - 2018

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Cafe Cafe

Posted on Sep - 27 - 2012

0 Comment

The Mind

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment

Queen Caffe

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment

Olive Garden

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

Gepex

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment