Ingredients
  • Carne de pui - 500 g piept dezosat
  • Sare - dupa gust
  • Mazare - 300 g
  • Morcovi - 4 marisori
  • Oua - 2 fierte pentru ornat(optional)
  • Cartofi - 1 medie
  • Castraveti - 6 la otet
  • Telina - 4 medii
  • Piper - dupa gust
  • Maioneza - 400 g
  • Mustar - 1 lingura
  • Masline - pentru ornat
  • Porumb - optional o conserva mica
  • Gogosari - 4 la otet
Bucatarie: Timp preparare: 30 minute pentru 6 portii

Salata Boeuf, nelipsita de pe mesele de sarbaatori in orice familie. Fiecare dintre noi o prepara putin altfel…care mai dulce, care mai acrisoara, cu mai multa sau mai putina maioneza, in functie de gustul fiecaruia. Iata un exemplu de reteta de Salata Boeuf!

Spalati pieptul de pui si puneti-l la fiert, la foc potrivit. Cand da in clocot, curatati spuma ce se formaza, puneti putina sare si lasati sa fiarba in continuare, la foc mic, fara sa mai clocoteasca. Acoperiti cu un capac, lasand o mica deschizatura pentru a permite aburului sa iasa.

Intre timp preparati legumele astfel:

Curatati si spalati legumele si zarzavatul si puneti totul la fiert in apa cu putina sare (mazarea din conserva nu se fierbe). Dupa fierbere taiati in cubulete cartofii, morcovii si telina. Taiati in cubulete mici si castraveciorii la otet si gogosarii.

Cand carnea este fiarta, taiaati-o si pe aceasta in cubulete, apoi puneti totul intr-un castron incapator, adaugand si mazarea. Sarati si piperati dupa gust si adaugati o parte din maioneza si o lingura de mustar, apoi amestecati bine totul.

Puneti amestecul obtinut pe un platou si dati-i forma dorita, nivelandu-l cu ajutorul unui cutit cu lama lata sau a unei spatule. Intindeti restul de maioneza peste salata pusa pe platou si ornati dupa bunul plac (cu felii de gogosar, ou fiert, castraveciori, frunze de patrunjel, etc).

Puneti platoul la rece pentru 1-2 ore si serviti apoi cu placere.

Lasa un comentariu

WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.