
- - 4-5 bucati de gheata carbonica - 1 cutie de smantana - 1 cutie de lapte condensat - 20 ml de esenta de vanilie lichida - 4-5 linguri de zahar
Odata cu venirea sezonului cald, pofta noastra de inghetata creste. Te-ai intrebat vreodata care este secretul unei inghetate gustoase? Secretul consta in calitatea ingredientelor folosite si in durata de congelare. Cu cat inghetata este congelata mai rapid, cu atat savoarea ei creste.
Gheata carbonica – cea mai eficienta metoda de a congela inghetata!
Gheata carbonica este unul dintre cele mai folosite ingrediente pentru crearea efectelor speciale. De la prezentari de moda, petreceri tematice, concerte, peste tot efectul inconfundabil de ceata produs de gheata carbonica face deliciul spectatorilor. Insa, putini stiu ca gheata carbonica poate fi folosita si in bucatarie, pentru a ingheta rapid anumite alimente si pentru a le conserva.
Cum preparam inghetata de vanilie cu ajutorul ghetii carbonice?
Ai nevoie de:
- Un blender multifunctional.
- 4-5 bucati de gheata carbonica
- 1 cutie de smantana
- 1 cutie de lapte condensat
- 20 ml de esenta de vanilie lichida
- 4-5 linguri de zahar
- 1 ciocan
Mod de preparare:
Cu ajutorul ciocanului, se zdrobeste gheata carbonica. Bucatile rezultate se pun in blender pentru a fi macinate in pudra. In alt vas, amestecati ingredientele pentru inghetata: smantana, laptele condensat, zaharul si esenta de vanilie. Dupa omogenizare, se adauga praful de gheata carbonica si se amesteca toata compozitia timp de cateva minute.
Atentie! Nu folositi blenderul la putere maxima. Folositi un nivel mai redus de amestecare.
Dupa aceea, se introduce inghetata in congelator timp de 10 minute inainte de servire.
Pofta buna!
Lasa un comentariu