Warning: Declaration of gdttWalker_Terms::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 60

Warning: Declaration of gdttWalker_TermsDropdown::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_CategoryDropdown::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 79
Reteta Ragu alla bolognese - CooKing.Ro

Warning: Use of undefined constant this_post_id - assumed 'this_post_id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/themes/Zylyz/single-recipes.php on line 19
Ingredients
  • Vin - rosu 150 ml
  • Suc de rosii - 30 g concentrate
  • Carne de porc - tocata 250 g
  • Carne de vita - tocata 250 g
  • Bacon - 100 g
  • Ulei de masline - 30 ml (3 linguri)
  • Sare - dupa gust
  • Unt - 50 g
  • Ceapa - 1 medie
  • Morcovi - 1 mediu
  • Supa - de carne 250 ml
  • Telina - 1 tulpina
  • Piper - dupa gust
  • Lapte - 150 ml
Bucatarie: Timp preparare: 130 minute pentru 6 portii

Ragu-ul alla bolognese este un binecunoscut condiment pentru paste italian, in special in regiunea Emilia Romagna, pe baza de carne tocata. Ragu-ul alla bolognese se prepara in diferite moduri, cu diferite tipuri de carne.

Ragu alla Bolognese - faza 1

Primul pas in prepararea retetei ragu alla bolognese este curatarea cepei, morcovului si a telinei. Tocati-le fin (1-2). Intr-o tigaie antiaderenta, puneti uleiul de masline si untul (3).

Ragu alla Bolognese - faza 2

Dupa ce s-a topit untul adaugati zarzavatul tocat (4) si lasati-le sa se coaca pana ce capata o culoare aurie. Intre timp taiati baconul fin si adaugati-l la carnea tocata (5), apoi puneti totul in tigaie peste zarzavat (6).

Ragu alla Bolognese - faza 3

Rumeniti bine totul, amestecand din cand in cand (7). Adaugati vinul rosu (8) si lasati sa se soteze, apoi, separat, diluati bulionul in putina supa (9).

Ragu alla Bolognese - faza 4

Turnati bulionul diluat peste carne (10), amestecati bine, sarati dupa gust si lasati sa fiarba ragu-ul pentru circa 30 de minute la foc mic, adaugand atunci cand este necesar putina supa  (11), iar la final adaugati laptele (12). Fierbeti tutul la foc mic amestecand din cand in cand. Cand ragu-ul va fi gata, adaugati sare si piper daca este cazul si serviti alaturi de pastele preferate, impreuna cu parmezan ras pentru a-i exalta si mai mult parfumul.

Puteti da un plus de savoare ragu-ului dumneavastra, condimentand-ul in timpul fierberii, spre final, cu busuioc si oregano.

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Reteta inghetata cu gheata carbonica

Reteta inghetata cu gheata...

Posted on Apr - 27 - 2016

0 Comment

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Scapa de grasimea din...

Posted on Sep - 28 - 2018

0 Comment

De la pasiune la...

Posted on Jul - 5 - 2018

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Olive Garden

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

Vialux

Posted on Aug - 27 - 2012

0 Comment

Gepex

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment

Bourbon

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

PIzzeria Coccinella

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment