Ingredients
  • faina - 100 g
  • apa - 200 ml
  • carne de pui - 600 g piept
  • ulei de floarea soarelui - 100 ml
  • sare - dupa gust
  • lamaie - 1 lamaie+coaja de la 1/2
  • maizena - zeamil sau amidon 1 lingura
  • oua - 2 bucati
Bucatarie: Timp preparare: 35 minute pentru 4 portii

Puiul cu lamaie este un fel de mancare chinezesc foarte simplu si apreciat in propria patrie. Simplu si rapid de preparat, puiul trebuie taiat fasii si prajit in ulei de floarea soarelui, dupa care se condimenteaza cu un sos pe baza de lamaie, fiind insotit de legume la tigaie sau preparate la abur.

Pui cu lamaie - faza 1
Taiati pieptul de pui in fasii nu foarte subtiri (1). Treceti fasiile prin oul batut (2) iar apoi prin faina (3).

Pui cu lamaie - faza 2
Prajiti carnea de pui (4) in wokul cu ulei incins pentru circa 5 minute. La final scurgeti bine puiul si pastrati-l la cald.

Prepararea sosului

Amestecati zeamilul cu jumatate de pahar de apa rece intr-un vas, amestecand mereu pentru a nu face cocoloase (5), apoi puneti compozitia obtinuta intr-o tigaie antiaderenta (6).

Pui cu lamaie - faza 3
Imediat adaugati vinul alb (7), sucul de lamaie (8), zaharul (9) si restul de apa.

Pui cu lamaie - faza 4
Adaugati si coajaj rasa de lamaie (10) si fierbeti amestecand mereu pana ce zaharul s-a topit si sosul s-a ingrosat. In acest moment adaugati puiul (11) si continuati coptura pentru 2 -3 minute la foc lent (12).

Asezati puiul cu sosul de lamaie pe o farfurie si ornati cu un catel de usturoi si o frunza de patrunjel.

CooKing.Ro, expert in retete culinare va ureaza Pofta buna!

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.