Ingredients
  • Faina - 125 g
  • Sos de soia - 2 linguri
  • Carne de porc - 150 g
  • Sare - 2 varfuri de cutit
  • Ceapa - 2 cepe verzi
  • Morcovi - 1 morcov
  • Varza - 90 g
  • Maizena (zeamil sau amidon) - 3 linguri
  • Apa - 300 ml
  • Ulei de arahide - o lingura + ulei pentru frigere
  • Germeni de soia - 100 g
  • Telina - o tulpina
Bucatarie: Timp preparare: 70 minute pentru 4 portii

Pachetelele de primavara sunt cele mai populare aperitive din bucataria chinezeasca. Initial pachetelele de primavara se pregateau pentru mesele festive de Anul Nou Chinezesc, care coincidea cu venirea primaverii. Exista diferite tipuri de pachetele de primavara, care se por prepara cu o umplutura 100 % vegetariana, sau imbogatita cu carne de porc sau creveti. Pentru pregatirea pachetelelor de primavara se poate folosi hartia de orez sau aceasta versiune care va da un rezultat similar pachetelelor de primavara originale.

Pachetele de primavara - faza 1

Pentru prepararea pachetelelor de primavara incepeti prin a cerne faina si maizena intr-un recipient (1), adaugati apoi 2 varfuri de cutit de sare si apa mestecand pana obtineti o compozitie omogena, fara cocoloase (2). Lasati-oo apoi sa se odihneasca pentru minim 30 de minute. Intre tmp pregatiti umplutura: spalati si curatati telina, taiati-o in fasii foarte subtiri lungi de circa 6 cm (3).

Pachetele de primavara - faza 2

Repetati procedeul si cu ceapa verde (4), morcovul (5) si varza (6). Tocati marunt carnea de porc (7) si saltati-o intr-un wok cu  o lingura de ulei de arahide pentru circa 1 minut. Adaugati morcovul, telina si ceapa (8). Condimentati cu sosul de soia (9) si coaceti totul pentru cateva minute pana cand legumele vor fi coapte dar inca crocante.

Pachetele de primavara - faza 3

La final adaugati germenii de soia (10) si varza (11) care se vor coace doar cateva secunde. Lasati compozitia sa se raceasca.

Pachetele de primavara - faza 4

Intr-o tigaie antiaderenta pentru clatite, unsa in prealabil cu ulei de arahide preparati clatitele cat mai subtiri posibil (12).

Pachetele de primavara - faza 5

Puneti o lingura de compozitie pe fiecare clatita in parte (13) si impaturiti-le ca in imagine (14-15).

Pachetele de primavara - faza 6

Sigilati bine pachetelele ajutandu-va de un penson inmuiat in apa cu faina ( 1 lingura apa + 1 lingura faina) (16). Impaturiti toate clatitele (17).

Incingeti ulei de arahide intr-un wok si frigeti pachetelele rumenindu-le cu atentie pe toate partile. Scurgeti uleiul in exces pe un prosop de bucatarie (18). Serviti pacheteleel insotite de sos de soia sau sos dulce acrisor.

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Miel in crusta de fistic si menta – Meniu de Paste frantuzesc

Miel in crusta de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Cutite de bucatarie –...

Posted on Mar - 13 - 2014

0 Comment

Despre oale – ghid...

Posted on Mar - 13 - 2014

0 Comment

Cutitele ceramice Pradel

Posted on Dec - 19 - 2013

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Royal Garden

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

The Mind

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment

Don Nico

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

Queen Caffe

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment

Trattoria del Mondo

Posted on Aug - 14 - 2012

0 Comment