Warning: Declaration of gdttWalker_Terms::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 0

Warning: Declaration of gdttWalker_TermsDropdown::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_CategoryDropdown::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 0
Reteta Orez cantonez - CooKing.Ro

Warning: Use of undefined constant this_post_id - assumed 'this_post_id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/themes/Zylyz/single-recipes.php on line 19
Postata in
Se serveste la:
Fel de mancare:
Ingredients
  • Orez - 250 g (de tip basmati-bob lung)
  • Sos de soia - 1 lingura
  • Ulei de floarea soarelui - 6 linguri
  • Sare - dupa gust
  • Mazare - 250 g (proaspata sau congelata)
  • Ceapa - 1 mijlocie
  • Oua - 3 bucati
  • Prosciutto cotto - 125 g
Bucatarie: Timp preparare: 40 minute pentru 4 portii

Orezul cantonez este o mancare din bucataria chinezeasca, foarte apreciata pentru ca este foarte apropiata de gusturile europene.

Se prepara folosind orez cu bobul lung (tip basmati), fiert si saltat in wok impreuna cu ingrediente precum mazare, ceapa, omleta, sos de soia si prosciutto cotto (sunca presata sau alt preparat din carne).

Orez cantonez - faza 1

Incepeti prin clatirea orezului cu apa rece, apoi fierberea lui in apa din abundenta la care ati adaugat putina sare. Intre timp coaceti mazarea in abur sau inabusita in tigaie cu o lingura de ulei de masline adaugand cate putina apa pana la coptura definitiva (1). Stingeti focul cand boabele de mazare sunt inca de un verde proaspat si crocante.

Tocati ceapa fin si impartiti-o in 2 parti egale.

Bateti ouale impreuna cu sarea si jumatate din ceapa taiata, apoi  incalziti 2 linguri de ulei in wok si adaugati compozitia obtinuta (2). Treceti omleta intr-o farfurie si rupeti-o bine cu ajutorul unei furculite sau taiati-o in bucati mici.

Cand orezul este cop  dar inca crocant ( atentie sa nu il rascoaceti ), scurgeti-l bine si saltati-l putin in wok  impreuna cu 2 linguri de ulei, cealalta jumatate de ceapa tocata si sosul de soia (3), fiind atenti  sa separati bine boabele de orez astfel incat sa nu se formeze conglomerate.

Orez cantonez - faza 2

Puneti in  alt wok alte 2 linguri de ulei si saltati sunca taiata cuburi (4) si mazarea adaugand putina sare (5). Acum amestecati toate ingredientele intr-un singur wok (6), saltati-le in tigaie la foc mic pentru cateva secunde si serviti imediat orezul cantonez.

CooKing.Ro, expert in retete culinare va ureaza Pofta buna!

 

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Reteta inghetata cu gheata carbonica

Reteta inghetata cu gheata...

Posted on Apr - 27 - 2016

0 Comment

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Scapa de grasimea din...

Posted on Sep - 28 - 2018

0 Comment

De la pasiune la...

Posted on Jul - 5 - 2018

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Dublin Irish Pub

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Cafe Cafe

Posted on Sep - 27 - 2012

0 Comment

Liquid Pub

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

CAFE DU THEATRE

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Olive Garden

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment