- Vin - 1 pahar alb demidulce
- Carne de porc - muschi 500 g
- Bacon - 5-6 felii subtiri
- Ulei de masline - 6 linguri
- Sare - dupa gust
- Busuioc - 1/2 lingurita
- Oregano - 1/2 lingurita
- Marar - 1 legatura
- Ceapa - 1 medie
- Morcovi - 2 medii
- Cartofi - 4 mari
- Oua - 4 bucati
- Ciuperci - 300 g
- Piper - dupa gust
- Gogosari - 1 la otet
- Maghiran - 1/2 lingurita
O reteta deosebita pentru momente deosebite. Muschiul umplut cu ciuperci la cuptor va incanta fiecare musafir cu parfumurile sale. Aroma puternica a bacon-ului, impreuna cu delicatetea ciupercilor si savoarea dulce acrisoara a gogosarilor totul insotit de finetea legumelor coapte la cuptor, va va lasa fara replica la mesele festive pe care le organizati, incantandu-va astfel orice musafir, oricat de pretentios ar fi acesta.
In primul rand spalati muschiul si intindeti-l. Condimentati carnea cu putina sare si piper, rulati-o si lasati-o la rece cat timp pregatiti umplutura.
Pregatirea umpluturii:
Curatati ciupercile si spalati-le. Daca palariile sunt mari, le puteti taia in jumatati sau sferturi, iar daca sunt mici, lasati-le intregi. Coditele de la ciuperci tocati-le fin. Curatati morcovul si ceapa, dati morcovul prin razatoarea mica (1 morcov taiati-l rondele subtiri pentru garnitura), iar ceapa tocati-o marunt. Puneti totul (morcovul, ceapa si coditele de la ciuperci tocate) intr-o tigaie antiaderenta cu 2 linguri de ulei de masline, sare dupa gust, piper, oregano, maghiran si mararul tocat fin si lasati la foc mic sa se inmoaie. La final, lasati sa se raceasca si amestecati totul cu un ou batut.
Separat, fierbeti 2 oua tari, curatati-le de coaja si lasati-le sa se raceasca. Taiati gogosarii in fasii subtiri. Daca nu aveti gogosari la otet, opariti pentru cateva secunde feliile de gogosar proaspat in otet indulcit si aromatizat cu boabe de piper si de mustar.
Pregatite legumele, incepeti sa umpleti muschiul. Intindeti carnea ce ati tinut-o la macerat, puneti umplutura preparata anterior in tigaie, adaugati deasupra sferturi de ou, feliile de gogosar si felii subtiri de cascaval. Rulati muschiul si inveliti-l cu felii subtiri de bacon. Prindeti muschiul cu scobitori si asezati-l in tava unsa in prealabil cu 3-4 linguri de masline.
Puneti in tava in jurul muschiului si ciupercile, cartofii taiati felii groase si morcovul taiat rondele. Turnati un pahar de vin demidulce si putina apa si dati totul la cuptor pentru circa o ora, verificand din cand in cand cat de rumenita este carnea si stropind-o cu zeama ce se formeaza in tava.
Lasa un comentariu