- Vin alb - 3 l
- Carne de porc - 1 pulpa spate
- Dafin - 2 frunze
- Usturoi - 1 capatana
- Piper - pulbere+1 lingura boabe
- Ienibahar - 1 lingura
Un aperitiv gustos si parfumat, ideal pentru sarbatori.
Dezosati pulpa de porc si radeti bine soricul pentru ca acesta sa fie cat mai alb si curat, apoi spalati-o cu apa rece.
Sarati si piperati carnea, apoi puneti-o la fiert in apa calda in care ati adaugat in prealabil usturoiul, dafinul, ienibaharul si boabele de piper. Apa trebuei sa acopere carnea in totalitate.
Fierbeti totul la foc mic pana cand apa scade cu 2 degete sub nivelul initial, apoi adaugaati vinul si lasati sa fiarba la foc domol inca 2 ore.
Trecut acest timp, lasati sa se raceasca in vasul in care ati preparat carnea pana in acest moment.
Cand carnea s-a racit, scoateti-o si strangeti-o bine, dandu-i forma pe care a avut-o initial. Legati-o cu o sfoara subtire si lasati-o in curent de aer pentru a se usca.
Pentru a-l pastra mai bine, tineti jambonul o zi la fum.
Lasa un comentariu