Postata in
Se serveste la:
Fel de mancare:
Ingredients
  • Faina - 2 linguri pentru maia
  • Carne de vita - 200 g cuburi+200 g toccata
  • Ulei de floarea soarelui - pentru prajit
  • Ulei de masline - 2 linguri pt sos
  • Sare - dupa gust
  • Patrunjel - 30 g pt sos+30 g pt umplutura
  • Unt - 1 lingurita
  • Ceapa - 1 medie pt sos+1 mica pt umplutura
  • Cartofi - 1 kg
  • Oua - 1 pt umplutura+2 pt maia
  • Apa - 2 cani
  • Scortisoara - 1 praf
  • Piper - dupa gust
  • Naut - 1/4 cana
Bucatarie: Timp preparare: 135 minute pentru 4 portii

Iata o mancare algeriana, usor de realizat, plina de savoare si parfumata ce cu siguranta va fi apreciata atat de cei mari cat si de cei mici.

Galuste cu carne de vita - faza 1

 

Incepeti prin preparara sosului astfel:

incalziti intr-o oala uleiul de masline, adaugati carnea de vita taiata cubulete, ceapa tocata fin (1), putina sare, piperul, scortisoara, patrunjelul tocat fin si nautul si saltati la foc mic timp de 5 minute (2). Adaugati apa si fierbeti totul 45 de minute (3).

Galuste cu carne de vita - faza 2

 

Intre timp pregatiti umplutura.

Puneti intr-un vas carnea tocata de vita, ceapa mica tocata fin, sare, putin piper, patrunjelul tocat fin si un ou (4). Amestecati bine si faceti circa 10 piftelute rotunde (5). Puneti piftelutele la fiert in sosul pregatit anterior si coaceti totul la foc mic 15 minute (6).

Galuste cu carne de vita - faza 3

 

Trecute cele 15 minute, scoateti piftelutele si puneti-le deoparte (7). Puneti la fiert in apa sarata caratofii cutatati si taiati in bucati mari (8). Dupa ce au fiert, scutgeti cartofii , adaugaati untul si zdrobiti-i bine pana ce obtineti un pure omogen (9).

Galuste cu carne de vita - faza 4

 

Maiaua pregatiti-o astfel:

Bateti 2 oua impreuna cu cele 2 linguri de faina. Trebuei sa rezulte o maia omogena si moale (10).

Incepeti sa faceti galustile.

Luati 2 linguri de pure si formati o bila cu palmele in care impingeti o pifteluta, apoi inchideti bine (11). Procedati astfel pentru toate gallustile. Treceti apoi galustile prin maiaua pregatita mai devreme. Intr-o tigaie antiadereta incingeti ulei de floarea soarelui, apoi frigeti galustile la foc moderat pana acestea capata o culoarea aurie (12). Scurgeti-le pe prosoape de hartie pentru a ellimina uleiul in exces si servitile calde cu sos deasupra.

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Miel in crusta de fistic si menta – Meniu de Paste frantuzesc

Miel in crusta de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Masina de paine pentru...

Posted on Dec - 2 - 2014

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Royal Garden

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

Cafea cu Lapte

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Cafe Cafe

Posted on Sep - 27 - 2012

0 Comment

Vialux

Posted on Aug - 27 - 2012

0 Comment

Osteria Roma

Posted on Aug - 16 - 2012

0 Comment