- Vin - 1 pahar alb demidulce
- Ulei de masline - 2 linguri
- Sare - dupa gust
- Dafin - 1 frunza
- Busuioc - 1/2 lingurita
- Oregano - 1/2 lingurita
- Morcovi - 2 medii
- Cartofi - 4 medii
- Ardei - 1 mare
- Piper - un varf de cutit
- Carne de curca - 700 g pulpa dezosata
- Maghiran - 1/2 lingurita
Usor de preparat, dietetica si foarte parfumata, friptura de curcan cu ciuperci la cuptor este ideala pentru o zi festiva sau pentru o duminica cu toti cei dragi alaturi. Combinatia dintre carnea delicata, condimentele parfumate, legumele asortate si vinul ce inunda toata abundenta de arome va incanta orice degustator.
Incepeti prin spalarea carnii si taierea ei in bucati medii. Puneti-o intr-un vas cu un pahar de vin alb, demidulce, oregano, busuioc, maghiran, o frunza de dafin, sare si piper si lasati totul la rece timp de aproximativ o ora (1). Intre timp curatati si taiati morcovii rondele, ciupercile in jumatati si ardeiul in fasii subtiri (2). Curatati cartofii si taiatii in felii groase. Intr-o tava sau un vas pentru cuptor, puneti doua linguri de ulei de masline si adaugati legumele si carnea tinuta la bait cu tot cu sucul ei (3).
Puneti si o ceasca de apa in vas, apoi dati la cuptor cu capac sau acoperit cu folie de aluminiu pentru 30 de minute. Trecut acest timp, luati folia sau capacul si lasati sa se coaca descoperit pentru inca 20 de minute circa (4). Serviti cald, alaturi de garnitura preferata (5).
Lasa un comentariu