Warning: Declaration of gdttWalker_Terms::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 0

Warning: Declaration of gdttWalker_TermsDropdown::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_CategoryDropdown::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 0
Reteta Focaccia - CooKing.Ro

Warning: Use of undefined constant this_post_id - assumed 'this_post_id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/themes/Zylyz/single-recipes.php on line 19
Ingredients
  • Faina - 500 g
  • Zahar - o lingurita
  • Ulei de masline - 4 linguri
  • Sare - 10 g
  • Busuioc - dupa gust
  • Oregano - dupa gust
  • Oua - 1 ou
  • Apa - cat cuprinde (400ml)
  • Drojdie de bere - 25 g
  • Susan - optional
Bucatarie: Timp preparare: 45 minute pentru 4 portii

Un alt fel de paine, foarte gustoasa, aromata si foarte usor de preparat. Daca doriti ceva mai deosibit decat traditionala paine, sau in cazul in care copilul dumneavoastra refuza sa manance paine la masa, iata o alternativa.

Intr-un vas incapator, puneti faina impreuna cu sarea si faceti loc la mijloc. Puneti oul, turnati incet drojdia amestecata cu zaharul si uleiul. Framantati bine pana ce obtineti un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.

Lasati aluatul la crescut in loc cald si ferit de curenti pentru 45 de minute circa, pana ce isi dubleaza volumul. Impartiti aluatul in 4 parti egale si intindeti-l pe placa de lucru cu ajutorul sucitorului. Ungeti aluatul cu un penson inmuiat in apa, pulverizati oregano, busuioc, masline taiate in bucatele (nu foarte mici) si susan (optional) . Intepati bine aluatul cu o furculita si puneti-l in cuptorul incins in prealabil pentru circa 15 minute, pana cand capata o culoare aurie.

Cand este copt (faceti proba cu scobitoarea), scoateti focaccia pe un fund de lemn si acoperiti-o cu un prosop curat. Lasati sa se raceasca putin, apoi serviti ca atare sau ca inlocuitor de paine.

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Reteta inghetata cu gheata carbonica

Reteta inghetata cu gheata...

Posted on Apr - 27 - 2016

0 Comment

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Scapa de grasimea din...

Posted on Sep - 28 - 2018

0 Comment

De la pasiune la...

Posted on Jul - 5 - 2018

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Royal Garden

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

Osteria Roma

Posted on Aug - 16 - 2012

0 Comment

Insomnia Cafe

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Cafe Cafe

Posted on Sep - 27 - 2012

0 Comment

Gepex

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment