Warning: Declaration of gdttWalker_Terms::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 0

Warning: Declaration of gdttWalker_TermsDropdown::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_CategoryDropdown::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 0
Reteta Fasii de pui cu rodii - CooKing.Ro

Warning: Use of undefined constant this_post_id - assumed 'this_post_id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/themes/Zylyz/single-recipes.php on line 19
Postata in
Se serveste la: , ,
Fel de mancare:
Ingredients
  • Carne de pui - 200 g piept
  • Ulei de floarea soarelui - 3-4 linguri
  • Sare - dupa gust
  • Patrunjel tocat - 1 lingura
  • Lamaie - sucul de la o lamie
  • Piper macinat - dupa gust
  • Sos Worcestershire - cateva picaturi
  • Parmezan - 25 g fulgi
  • Rodie - 1 bucata
Bucatarie: Timp preparare: 210 minute pentru 2 portii

Acest gustos si colorat aperitiv este un mod diferit de a incepe o masa intr-un fel original, avand in vedere combinatia dintre dulceata si delicatetea rodiei, gustul aspru al puiului marinat si fragranta parmezanului. Fiind un aperitiv deosebit, vi-l recomandam pentru ocaziile speciale, eventual o cina romantica sau o masa de Craciun sau Revelion.

Dezosati pieptul de pui si eliminati eventualele parti grase, dupa care aplatizati-l usor ajutandu-va de un ciocan pentru carne si taiati-l fasii de ½ cm. Puneti fasiileintr-un recipient si acoperiti cu sucul de lamaie strecurat in prealabil. Lasati puiul sa se marineze timp de minim 3 ore, intr-un loc racoros dar nu in frigider, intorcandu-l din cand in cand pe toate partile.

Intre timp curatati si tocati patrunjelul. Luati parmezanul si taiati-l foate subtine, obtinand fulgi. Curatati rodia si pasati  bine ½ din boabele obtinute, apoi strecurati sucul.

In acest moment puteti pregati sosul ce il veti folosi pentru a condimenta puiul: amestecati 3-4 linguri de ulei cu cateva picaturi de sos worcestershire, sucul de rodie, putin piper si sare.

Acum scurgeti puiul de sucul de lamaie si uscati-l bine cu prosoape de hartie. Intr-un vas, amestecati puiul cu sosul obtinut mai devreme si boabele de rodie, apoi puneti totul pe un platou si ornati cu fulgii de parmezan si patrunjel.

Cand curatati rodia, trebuie sa fiti atenti sa eliminati foarte bine membrana alb-galbuie, pentru ca aceasta este amaruie si s-ar putea sa va strice toata aroma aperitivului. Puteti orna platoul folosind si felii de lamaie pe care sa le aplicati pe marginea acestuia. Dupa ce ati marinat puiul, il puteti coace, daca doriti, intr-o tigaie antiaderenta pentru cateva minute si apoi condimenta cu sosul obtinutpregatit ca in reteta. Stiati ca se spune in India despre rodie ca ar combate serilitatea?

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Reteta inghetata cu gheata carbonica

Reteta inghetata cu gheata...

Posted on Apr - 27 - 2016

0 Comment

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Scapa de grasimea din...

Posted on Sep - 28 - 2018

0 Comment

De la pasiune la...

Posted on Jul - 5 - 2018

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Don Nico

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

Cafe Cafe

Posted on Sep - 27 - 2012

0 Comment

Liquid Pub

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

Bourbon

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Chiaroscuro

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment