- Blat pentru pizza - 200 g
- Crenvusti - 4 bucati
Un aperitiv interesant, usor de facut si care va va fascina musafirii fie ei adulti dar mai ales copii.
Pentru prepararea crenvustilor in aluat, incepeti prin dividerea aluatului pentru pizza in bucati de 50 g fiecare (1), pe care le intindeti in foi subtiri, dreptunghiulare (2), care sa poata imbraca complet crenvustii. Taiati marginile foilor cu un cutit pentru a obtine dreptunghiuri cu laturi uniforme (3).
Asezati crenvustii in centrul dreptunghiurilor de aluatul de pizza (4) si impachetati-i bine (5-6).
Indepartati excesul de aluat de pe margini (7) si cu un cutit cu lama ascutita crestati aluatul usor (8). Procedati astfel cu toti crenvustii (9). Incingeti cuptorul la 200oC. Tapetati o tava cu haitie pentru cuptor si puneti crenvustii in tava, la cuptor pentru circa 10 minute. Trecut acest timp, scoateti tava din cuptor si serviti crenvustii in aluat calzi.
Puteti realiza aceasta reteta inlocuind aluatul pentru pizza cu foietaj si urmand aceeasi pasi.
Lasa un comentariu