Ingredients
  • Zahar - 2 linguri
  • Orez - 300 g cu bob rotund
  • Sos de soia - pentru servire
  • Otet - de orez 10 ml
  • Sare - 1/2 lingurita
  • Avocado - 1/2 avocado
  • Creveti - 12 bucati
  • Apa - 500 ml
  • Ghimbir - la otet pentru servire
  • Mirin-Sake - 10 ml
  • Peste - spada 200g
  • Somon - 200g
  • Ton - 200g
  • Wasabi - pentru servire
Bucatarie: Timp preparare: 45 minute pentru 4 portii

Chirashi Sushi este unul dintre preparatele traditionale japoneze. Pentru Chirashi Sushi se foloseste doar peste precum tonul, somonul, pestele spada.

Chirashi Sushi - faza 1

In primul rand orezul trebuie cantarit (1 ) si spalat bine in apa rece din abundenta (2) pana cand apa ramane limpede. Se pune apoi orezul la fiert in 500 ml apa pana cand aceasta se evapora complet.

Chirashi Sushi - faza 2

Intre timp intr-o olita mica se unesc otetul de orez, vinul ( sake), zaharul si sarea si se fierb pana cand se topeste zaharul ( 3-6 ).

Chirashi Sushi - faza 3

Treceti orezul fiert intr-o tava sau o oala nu inalta pentru a-l raci (7). Varsati incet, pe dosul unei linguri sau a  unei spatule sosul preparat anterior (8) si amestecati bine ajutandu-va de o lingura de lemn in asa fel incat orezul sa cuprinda cat mai mult aer (9).

Chirashi Sushi - faza 4

Pentru racirea orezului in timp cat maiscut si evaporarea otetului, ajutati-va de un evantai (10). Nu va panicati daca orezul va avea tendinta sa devina lipicios, e normal sa se intample asa. Taiati in felii somonul (11), tonul (12) si pestele spada (13) incercad sa obtineti felii de aceeasi dimensiune.

Chirashi Sushi - faza 5

Taiati si avocado in felii subtiri (14). Acum impartiti orezul in 4 castronele separate, in cantitati egale (15).

Chirashi Sushi - faza 6

Deasupra orezului asezati cu atentie feliile de peste si avocado (16-17), iar la final  crevetii proaspeti . Serviti alaturi de sos de soia, wasabi si ghimbiri la otet (18).

Lasa un comentariu

WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.