
- Faina - 800 g
- Zahar - 50 g
- Sare - 10 g
- Unt - 50 g
- Oua - 1 ou
- Susan - 2 linguri cca
- Lapte - 300 ml
Va cer copii hamburgeri sau va e pofta din cand in cand si nu aveti incredere in produsele gasite in fast-food-uri sau la MC? Iata o reteta usoara de chifle pentru hamburgeri. Aluatul pufos si putin dulceag, in combinatie cu susanul rumenit este ideal pentru a servi un hamburger facut in casa, fara E-uri si conservanti, sau pentru a-l servi alaturi de o cana de lapte cald dimineata, la micul dejun.
Intr-un vas incapator, puneti faina amestecata cu sarea. Faceti un loc la mijloc in care turnati incet laptele caldut amestecat cu drojdia si zaharul. Adaugati si oul si untul la temperatura camerei si framantati bine pana ce obtineti un aluat elastic.
Lasati aluatul sa creasca timp de circa 30 de minute, pana ce isi dubleaza volumul, apoi impartiti-l in 8-10 portii egale. Formati painite din aceste portii si puneti-le in tava tapetata cu hartie pentru cuptor. Ungeti chiflele cu un penson inmuiat in apa, presarati-le cu susan si lasati-le sa creasca inca 30 de minute.
Incingeti in acest timp cuptorul si coaceti chiflele pentru circa 25-30 de minute, pana ce se rumenesc frumos. Cand sunt coapte (faceti proba cu scobitoarea), scoateti tava din cuptor si acoperiti-o cu un prosop curat. Lasati chiflele sa se racoreasca, apoi serviti-le impreuna cu hamburgerii sau inloc de paine.
Pentru a pastra chiflele proapete mai multe zile, cand se racesc, puneti-le in pungi de plastic inchise bine. Pastrate astfel, chiflele raman proaspete, fara sa se usuce 2-3 zile.
Lasa un comentariu