- Sare - un varf de cutit
- Unt - 50 g
- Cartofi - 500 g
- Oua - 2 galbenusuri
- Piper - dupa gust
- Parmezan - 50 g (facultativ)
- Nucsoara - un varf de cutit
Cartofii duchesse (in franceza pomme duchesse) sunt originari din Franta. O garnitura plina de fantezie, decorativa si foarte usor de preparat cu care va veti uimi cu singuranta oaspetii.
In primul rand spalati bine cartofii si fierbeti-i in coaja (1). Dupa ce au fiert, lasati-i sa se raceasca putin si zdrobiti-i (2). Adaugati untul, piperul, sarea si nucsoara, iar daca vreti sa mai dati putina savoare si parmezanul (3).
Amalgamati ingredientele, ajutandu-va de o lingura de lemn, apoi puneti in compozitie si cele 2 galbenusuri (4). Amestecati bine totul pentru a obtine o compozitie omogena si compacta. Puneti-o apoi intr-un sac de patiserie (sac a poche) cu varful mediu, in forma de stea (5). Puneti intr-o tava hartie de cuptor si creati forme din pasta de cartofi (de diametru circa 5 mm) (6). Puneti apoi tava in cuptorul incins la 200o C si coaceti timp de 15 minute, pana ce cartofii cuchesse devin aurii.
Serviti cartofii duchesse calzi ca si garnitura alaturi de carne sau peste.
Lasa un comentariu