Ingredients
  • Sare - un varf de cutit
  • Unt - 50 g
  • Cartofi - 500 g
  • Oua - 2 galbenusuri
  • Piper - dupa gust
  • Parmezan - 50 g (facultativ)
  • Nucsoara - un varf de cutit
Bucatarie: Timp preparare: 50 minute pentru 4 portii

Cartofii duchesse (in franceza pomme duchesse) sunt originari din Franta. O garnitura plina de fantezie, decorativa si foarte usor de preparat cu care va veti uimi cu singuranta oaspetii.

Cartofi Duchesse - faza 1

In primul rand spalati bine cartofii si fierbeti-i in coaja (1). Dupa ce au fiert, lasati-i sa se raceasca putin si zdrobiti-i (2). Adaugati untul, piperul, sarea si nucsoara, iar daca vreti sa mai dati putina savoare si parmezanul (3).

Cartofi Duchesse - faza 2

Amalgamati ingredientele, ajutandu-va de o lingura de lemn, apoi puneti in compozitie si cele 2 galbenusuri (4). Amestecati bine totul pentru a obtine o compozitie omogena si compacta. Puneti-o apoi intr-un sac de patiserie (sac a poche) cu varful mediu, in forma de stea (5). Puneti intr-o tava hartie de cuptor si creati forme din pasta de cartofi (de diametru circa 5 mm) (6). Puneti apoi tava in cuptorul incins la 200o C si coaceti timp de 15 minute, pana ce cartofii cuchesse devin aurii.

Serviti cartofii duchesse calzi ca si garnitura alaturi de carne sau peste.

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Miel in crusta de fistic si menta – Meniu de Paste frantuzesc

Miel in crusta de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Cutite de bucatarie –...

Posted on Mar - 13 - 2014

0 Comment

Despre oale – ghid...

Posted on Mar - 13 - 2014

0 Comment

Cutitele ceramice Pradel

Posted on Dec - 19 - 2013

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Chiaroscuro

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

Sister’s Grill

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

Bells

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

The Mind

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment

Don Nico

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment