Warning: Declaration of gdttWalker_Terms::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 60

Warning: Declaration of gdttWalker_TermsDropdown::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_CategoryDropdown::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 79
Reteta Budinca de spanac si dovlecei - CooKing.Ro

Warning: Use of undefined constant this_post_id - assumed 'this_post_id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/themes/Zylyz/single-recipes.php on line 19
Ingredients
  • Faina - pentru tapetat
  • Bacon - sau alt tip de sunca150 g
  • Ulei de floarea soarelui - 1 lingura
  • Unt - pentru tapetat tava
  • Ceapa verde - 1 legatura
  • Spanac - 300 g
  • Dovlecei - 300 g
  • Oua - 3 oua
  • Piper - dupa gust
  • Smantana - 2 linguri
  • Branza burduf - 3 linguri
  • Branza de vaci - 3 linguri
  • Gris - 2 linguri
Bucatarie: Timp preparare: 60 minute pentru 8 portii
Un aperitiv gustos, sanatos si foarte usor de preparat. Gustul fin al spanacului si al dovlecelului in combinatie cu aroma usor picanta a branzei de burduf vor incanta palatul oricarui degustator. Iata deci un alt fel de a servi spanacul, un aliment foarte sanatos, dar din pacate refuzat e multa lume, mai ales de cei mici. Preparat astfel, cu siguranta va fi acceptat de toata lumea.
In primul rand spalati bine spanacul si puneti-l la scurs. Spalati si curatati dovleceii si dati-i prin razatoarea mare. Curatati ceapa verde si tocati-o fin.
Intr-o tigaie antiaderenta, puneti spanacul rupt sau tocat mare, dovleceii si ceapa, impreuna cu o lingura de ulei. Lasati la foc mic sa se topeasca pana scade bine (trebuie sa ramana fara zeama), amestecand pentru a nu se lipi.
Cand spanacul este gata se lasa la racit, apoi puneti in amestecul obtinut 2 oua batute, branza de burduf si 2 linguri de branza de vaci, piper dupa gust si grisul si amestecati bine.
Compozitia obtinuta puneti-o in tava tapetata in prealabil cu unt si faina, iar deasupra turnati urmatorul amestec: un ou batut cu 2 linguri de smantana si 1 lingura de branza de vaci.
Puneti tava in cuptorul incins in prealabil pentru circa 30 de minute.
Cand e gata (faceti eventual proba cu scobitoarea), lasati sa se raceasca putin si taiati bundinca felii. Serviti ca atare calda sau rece, sau insotita de putina smantana.
Se poate inlocui ceapa cu prazul, pentru cei care nu tolereaza ceapa, rezultatul fiind acelasi.

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Reteta inghetata cu gheata carbonica

Reteta inghetata cu gheata...

Posted on Apr - 27 - 2016

0 Comment

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Scapa de grasimea din...

Posted on Sep - 28 - 2018

0 Comment

De la pasiune la...

Posted on Jul - 5 - 2018

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

The Mind

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment

Cafea cu Lapte

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Cafe Cafe

Posted on Sep - 27 - 2012

0 Comment

Queen Caffe

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment

Liquid Pub

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment