Ingredients
  • Faina - pentru tapetat
  • Bacon - sau alt tip de sunca150 g
  • Ulei de floarea soarelui - 1 lingura
  • Unt - pentru tapetat tava
  • Ceapa verde - 1 legatura
  • Spanac - 300 g
  • Dovlecei - 300 g
  • Oua - 3 oua
  • Piper - dupa gust
  • Smantana - 2 linguri
  • Branza burduf - 3 linguri
  • Branza de vaci - 3 linguri
  • Gris - 2 linguri
Bucatarie: Timp preparare: 60 minute pentru 8 portii
Un aperitiv gustos, sanatos si foarte usor de preparat. Gustul fin al spanacului si al dovlecelului in combinatie cu aroma usor picanta a branzei de burduf vor incanta palatul oricarui degustator. Iata deci un alt fel de a servi spanacul, un aliment foarte sanatos, dar din pacate refuzat e multa lume, mai ales de cei mici. Preparat astfel, cu siguranta va fi acceptat de toata lumea.
In primul rand spalati bine spanacul si puneti-l la scurs. Spalati si curatati dovleceii si dati-i prin razatoarea mare. Curatati ceapa verde si tocati-o fin.
Intr-o tigaie antiaderenta, puneti spanacul rupt sau tocat mare, dovleceii si ceapa, impreuna cu o lingura de ulei. Lasati la foc mic sa se topeasca pana scade bine (trebuie sa ramana fara zeama), amestecand pentru a nu se lipi.
Cand spanacul este gata se lasa la racit, apoi puneti in amestecul obtinut 2 oua batute, branza de burduf si 2 linguri de branza de vaci, piper dupa gust si grisul si amestecati bine.
Compozitia obtinuta puneti-o in tava tapetata in prealabil cu unt si faina, iar deasupra turnati urmatorul amestec: un ou batut cu 2 linguri de smantana si 1 lingura de branza de vaci.
Puneti tava in cuptorul incins in prealabil pentru circa 30 de minute.
Cand e gata (faceti eventual proba cu scobitoarea), lasati sa se raceasca putin si taiati bundinca felii. Serviti ca atare calda sau rece, sau insotita de putina smantana.
Se poate inlocui ceapa cu prazul, pentru cei care nu tolereaza ceapa, rezultatul fiind acelasi.

Lasa un comentariu

WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.