
- Ulei de masline - 3-4 linguri
- Sare - dupa gust
- Busuioc - 1 lingurita
- Oregano - 1 lingurita
- Usturoi - 2 catei
- Rosii - 3 rosii suculente
- Paine - 10 felii
Rapida si usor de preparat, reteta de bruschette va poate fi de mare folos in zilele de post sau in perioadele in care doriti sa faceti o cura de fructe, legume si zarzavaturi. Combiinatia dintre rosiile proaspete si suculente, oregano, busuioc, uleiul de masline si parfumul de usturoi va va incanta cu siguranta. Iata cum procedam!
Spalati rosiile si tocati-le marunt, apoi puneti-le intr-un bol incapator. Adaugati sare dupa gust, uleiul de masline, busuioc si oregano. Curatati usturoiul si tocati-l marunt si amestecati-l impreuna cu rosiile si celelalte ingrediente din bol. Prajiti feliile de paine, puneti-le pe un platou, iar deasupra puneti sosul obtinut din rosii.
O alta varianta de bruschette ar fi urmatoarea: frecati feliile de paine prajita cu un catel de usturoi, apoi puneti sosul preparat doar din rosii, ulei de masline, sare, busuioc si oregano.
Bruschettele se pot prepara multe moduri. Dupa gustul fiecaruia se pot adauga alte legume crude sau la gratar, precum si peste, branza sau semipreparate din carne. Lasati-va imaginatia sa zboare si veti obtine bruschette gustoase cu care va veti incanta musafirii si apropiatii.
Lasa un comentariu