Warning: Declaration of gdttWalker_Terms::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 0

Warning: Declaration of gdttWalker_TermsDropdown::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_CategoryDropdown::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 0
Reteta Bors de vacuta - CooKing.Ro

Warning: Use of undefined constant this_post_id - assumed 'this_post_id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/themes/Zylyz/single-recipes.php on line 19
Postata in
Se serveste la:
Fel de mancare:
Ingredients
  • Carne de vita - 1 kg
  • Sare - dupa gust
  • Patrunjel - 1 radacina
  • Mazare - 200 g
  • Ceapa - 2 medii
  • Morcovi - 2 medii
  • Cartofi - 2 medii
  • Ardei - 2 mari
  • Rosii - 2 medii
  • Telina - 1 mica
  • Cimbru uscat - 1/2 lingurita
  • Smantana - pentru servit
  • Pastarnac - 1 radacina
  • Leustean - tocat 3 linguri
  • Bors - 200 ml circa
Bucatarie: Timp preparare: 150 minute pentru 12 portii

Ce e mai bun si mai sanatos decat o farfurie de bors facuta in casa, asa cum facea bunica pe vremuri? Carne frageda, legume bogate in vitamine, zarzavaturi, toate acrite cu putin bors de putina si dres totul la final cu o lingura de smantana… Iata cat e usor este sa ne bucuram de tot ce ne ofera aceste ingrediente!

Bors de vacuta - faza 1

In primul rand pregatiti carnea de vitel. Spalati-o bine si puneti-o la fiert in apa rece cu sare (1). Cand va da in clocot, va face spuma, asa ca fiti atenti sa o curatati bine pentru a avea la final un bors limpede. In timp ce carnea fierbe, la foc mic, pregatiti legumele. Curatati ceapa, morcovii, pastarnacul si radacina de patrunjel si taiati-le cubulete (2). Cand carnea nu va mai face spuma, puneti legumele tocate anterior in oala si lasati sa fiarba tot la foc mic (3).

Bors de vacuta - faza 2

Intre timp curatati cartofii si ardeii si taiati-le tot in cuburi mici (4). Cand legumele vor fi pe jumatate fierte, adaugati in oala si cartofii, morcovii si mazarea (6). Verificati cu ajutoru unei furculite daca a fiert carnea (furculita trebuie sa intre cu usurinta), iar daca este fiarta, scoateti-o pe un fund si taiati-o cuburi (nu prea mari), apoi puneti carnea iar in oala si continuati fierberea (5).

Bors de vacuta - faza 3

Opariti rosiile, curatati-le de coaja si tocatile marunt (7), apoi puneti-le in oala. Spalati leusteanul si tocati-l si pe acesta (8). Ajustati de sare daca este cazul, fierbeti borsul intr-un vas separat si adaugati in oala in functie de cat de acru va place. La final puneti si leusteanul tocat si cimbrul si lasati sa mai fiarba 1-2 minute (9).

Bors de vacuta - faza 4

Puneti borsul in farfurie, dregeti cu o lingura de smantana si serviti cu placere.

La final, in functie de gusturi puteti adauga piper, ardei iute si un fir de ulei de masline.

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Reteta inghetata cu gheata carbonica

Reteta inghetata cu gheata...

Posted on Apr - 27 - 2016

0 Comment

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Scapa de grasimea din...

Posted on Sep - 28 - 2018

0 Comment

De la pasiune la...

Posted on Jul - 5 - 2018

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Bliss Coffee

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Barocco Bar

Posted on Sep - 27 - 2012

0 Comment

Trattoria del Mondo

Posted on Aug - 14 - 2012

0 Comment

Don Nico

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

Royal Garden

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment