Postata in
Se serveste la:
Fel de mancare:
Ingredients
  • Faina - 1 kg
  • Zahar - 2 lingurite rase
  • Ulei de masline - 6 linguri
  • Sare fina - 20 g
  • Apa - 600 ml
  • Drojdie de bere - 50 g
Bucatarie: Timp preparare: 15 minute pentru 4 portii

Blatul pentru pizza este o reteta de baza, preparata cu faina, apa, drojdie de bere, ulei si sare care va va fi de folos in realizarea tuturor tipurilor de pizza dorite, exact ca la pizzerie. Prepararea blatului de pizza nu va va lua mult timp, daca veti urmari pasii din reteta, obtinand un aluat elastic, moale si bine crescut. Nu uitati ca blatul pentru pizza trebuie sa incepeti sa il preparati insa cu macar 2 ore inainte de a pune pizza sau pizzele la cuptor, pentru a da posibilitate aluatului sa creasca asa cum rtebuie.

Blat pentru pizza - faza 1

Pentru a prepara blatul de pizza, puneti faina pe un plan de lucru sau intr-un vas incapator, facandu-i loc pe centru pentru celelalte ingrediente pe care le veti adauga. Luati un vas din sticla in care varsati un pahar de apa calduta, puneti drojdia (1) in apa si zaharul (2) si amestecati bine pana ce obtineti o compozitie omodena, apoi varsati-o in centrul fainii (3).

Blat pentru pizza - faza 2

Acum, deoparte, topiti 20 de grame de sare in alt pahar cu apa calduta (4). Adaugati uleiul (5), apoi puneti si acest amestec peste faina (6). Tineti aproape de voi putina faina si apa calduta ramasa, pe care le veti incorpora in aluat putin cate putin pana ce veti obtine consistenta dorita, care terbuie sa fie moale si elastica. In functie de tipul de faina folosit este posibil sa va trebuiasca apa mai multa sau mai putina.

Blat pentru pizza - faza 3

Amestecati ingredientele cu mana (7) pana ce obtineti un aluat moale (8) dar compact, cu care veti forma o mingie. Pe aceasta o veti pune intr-un vas incapator pe care ati presarat in prealabil putina faina. Amintiti-va ca aluatul isi va dubla volumul. Acoperiti vasul cu un prosop curat de bucatarie (9) si puneti-l intr-un loc ferit de curenti de aer (ex: cuptorul inchis). Lasati aluaatul sa creasca pana ce isi dubleaza volumul (va dura accirca 60-90 minute), apoi incepeti sa intindeti blatul pentru pizza.

 

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Miel in crusta de fistic si menta – Meniu de Paste frantuzesc

Miel in crusta de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Cum sa cumperi o...

Posted on Oct - 6 - 2014

0 Comment

Cum alegi, sa cureti...

Posted on Sep - 30 - 2014

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Trattoria del Mondo

Posted on Aug - 14 - 2012

0 Comment

Bliss Coffee

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

CAFE DU THEATRE

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Vialux

Posted on Aug - 27 - 2012

0 Comment

Bells

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment