Warning: Declaration of gdttWalker_Terms::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 0

Warning: Declaration of gdttWalker_TermsDropdown::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_CategoryDropdown::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 0
Reteta Biscuiti limbi de pisica - CooKing.Ro

Warning: Use of undefined constant this_post_id - assumed 'this_post_id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/themes/Zylyz/single-recipes.php on line 19
Postata in
Se serveste la:
Fel de mancare:
Ingredients
  • Faina - 100 g
  • Zahar pudra - 100g
  • Unt - 100 g
  • Oua - 4 albusuri
  • Vanilie - 1 plic zahar vanilat sau esenta
Bucatarie: Timp preparare: 40 minute pentru 10 portii

Limbile de pisica sunt biscuiti foarte usor de preparat , cu ingrediente simple, ce se inbine foarte bine cu ceaiul de dupa amiaza, cu inghetata sau alte dulciuri servite „la lingurita”. Limbile de pisica se pot folosi si la ornarea torturilor sau se pot servi ca atare.

Biscuiti limba de pisica - faza 1

Inainte de a incepe sa preparati biscuitii limba de pisica, lasati untul sa se inmoaie la temperatura ambientului. Puneti-l apoi intr-un recipient si frecati-l cu o lingura (1), adaugati zaharul pudra (2) si continuati sa frecati untul impreuna cu zaharul pana ce obtineti o consistenta foarte moale (3).

Biscuiti limba de pisica - faza 2

Uniti apoi compozitiei zahaarul vanilat, faina cernuta (4-5) si continuati adaugand unul cate unul albusurile (6), care nu trebuie sa fie reci, ci la temperatura camerei. Amestecati bine albusurile, unul cate unul, asa cum am mai spus, avand grija sa se incorporeze perfect in aluat (7-8).

Biscuiti limba de pisica - faza 3

Puneti compozitia obtinuta intr-un sac de patiserie ( sac a poche) cu varful de un diametru de 5-6 mm si faceti in tava tapetata cu hartie de cuptor, bastonase lungi cam 5-6 cm si late cam 1,5 cm. Amintiti-va sa lasati spatiu (1 cm circa) intre bastonase, astfel incat sa nu se lipeasca intre ele in timpul coacerii (9). Limbile de pisica se pun la cuptorul incins in prealabil la 200oC, pentru 7-8 minute, pana cand marginile capata o culoare aurie. Trecut acest timp, scoateti tava din cuptor si deslipiti biscuitii de pe hartie ajuntandu-va de o spatula, inainte ca acestea sa se raceasca.

Limbile de pisica, calde inca, sunt foarte usor maleabile, fapt pentru care, daca doriti, puteti sa le dati forma preferata, ca de exemplu spirala, melc, etc… Acesti biscuiti se pot face si de post, inlocuind untul cu ulei de floarea soarelui.

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Reteta inghetata cu gheata carbonica

Reteta inghetata cu gheata...

Posted on Apr - 27 - 2016

0 Comment

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Scapa de grasimea din...

Posted on Sep - 28 - 2018

0 Comment

De la pasiune la...

Posted on Jul - 5 - 2018

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Gepex

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment

Queen Caffe

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment

Don Nico

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

Trattoria del Mondo

Posted on Aug - 14 - 2012

0 Comment

Bliss Coffee

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment