Ingredients
  • Zahar - 125 g
  • Ovaz - fulgi 250 g
  • Sare - 1 varf de cutit
  • Lamaie - coaja de la o lamaie
  • Unt - 125 g
  • Oua - 1 intreg+1 galbenus
  • Scortisoara - 1 lingurita praf
  • Praf de copt - jumatate de plic
  • Migdale - 50 g
Bucatarie: Timp preparare: 30 minute pentru 6 portii

Biscuitii din fulgi de ovaz sunt foarte delicati si usori, fara faina, cu siguranta mai neobisnuiti insa foarte gustosi. Deliciosi la micul dejun dar si la ceaiul de dupa amiaza, biscuitii din fulgi de ovaz sunt foarte usor de preparat si foarte utili mai ales in dietele de slabire sau intretinere. Secretul insa consta in prepararea aluatului, care trebuie framantat foarte bine. Fulgii de ovaz sunt foarte uscati si este necesar ca in timpul framantarii sa se inmoaie, sa absoarba celelalte lichide folosite la prepararea aluatului.

Biscuiti din fulgi de ovaz - faza 1

Puneti intr-un castron incapator fulgii de ovaz si zaharul (1), migdalele macinate in prealabil, fara a  le curata de coaja (2) si untul la temperatura camerei (3).

Biscuiti din fulgi de ovaz - faza 2

Adaugati oul si galbenusul (4), lingurita de scortisoara (5) si coaja rasa de la o lamaie(6).

Biscuiti din fulgi de ovaz - faza 3

Adaugati la final si praful de copt (7). Amestecati bine ingredientele, cu mainile (8) pana ce obtneti un aluat omogen. Dupa ce il framantati bine, impartiti-l in parti de circa 15 g fiecare (9).

Biscuiti din fulgi de ovaz - faza 4

Cu mainile umezite faceti bilute si puneti-le intr-o tava de cuptor captusia in prealabil cu hartie pentru copt. Aveti grija sa lasati destul spatiu intre bilute, pentru ca in timpul coacerii vor creste si isi vor mari diametrul. Puneti tava la cuptorul incins la 180oC pentru 20 de minute. Cand biscuitii vor capata o culoare aurie scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca.

Fulgii de ovaz se gasesc in comert de 2 tipuri: mici si mari. Cei utilizati in aceasta reteta sunt fulgii de ovaz mici.

Se serveste la: - Fel de mancare:

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Miel in crusta de fistic si menta – Meniu de Paste frantuzesc

Miel in crusta de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Cum sa cumperi o...

Posted on Oct - 6 - 2014

0 Comment

Cum alegi, sa cureti...

Posted on Sep - 30 - 2014

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Bourbon

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Antique Cafe

Posted on Aug - 21 - 2012

0 Comment

Royal Garden

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

Bells

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

Cafea cu Lapte

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment