Daca v-ati intrebat vreodata care sunt oalele esentiale fiecarei gospodine in bucatarie, aici veti gasi raspunsul. Ne-am gandit sa redactam un mic ghid, cu cateva recomandari de oale pentru gatit in functie de experienta si preferinte personale. Cele mai multe dintre aceste oale pot fi cumparate de pe Megashop Depot, un magazin online cu o gama extrem de variata de vase de gatit, la preturi bune.

In primul rand, iata tipuri de oale pentru gatit disponibile pe piata:

  • Oale din inox
  • Oala Aburi
  • Oala speciala steamer
  • Oale email
  • Oale/ Cratiti marmura
  • Oale ceramica
  • Oale teflonate

Oala de fiert cu aburi este ideala pentru orez, legume, paste si alte mancaruri.

 

Oalele din marmura sau cu invelis din marmura sunt antiaderente si rezistente la temperaturi mari. Pot fi folosite si in cuptorul cu microunde.

 

Sunt ideale pentru gatitul diverselor preparate pe baza de carne si legume.

Cu oalele din inox puteti gati simplu, rapid ciorbe, mancaruri cu carne si sau legume.

 

Pot fi folosite atat pe plitele pe inductie, cat si pe cele pe gaz, electrice, vitroceramice, cu halogen. Pot fi folosite in cuptor si pot fi curatate in masina de spalat vase.

Cu oalele din ceramica mancarea nu se lipeste, necesita putin ulei, alimentele se gatesc uniform. Oalele din ceramica sunt mai rezistente si mai eficiente.

 

Fonta este unul din materialele perfecte pentru gatit, asadar, oalele din fonta raspund perfect numeroaselor cerinte pe care le au bucatarii, fie ei profesionisti sau amatori.

 

Oalele din email, cu pereti dubli, cu fluier sunt special concepute pentru fierberea laptelui.

 

Oalele steamer sau oalele cu aburi sub presiune sunt foarte utile pentru diminuarea timpul de prepare. In oala traditionala, apa fierbe la o temperatura de aproximativ 100°C si nu este posibil sa supui alimentele unei temperaturi mai mari. In cazul oalei sub presiune (steamer) este insa posibil sa blochezi eliminarea aerului si a aburilor, ceea ce va determina o crestere a presiunii din interior, care va ajunge la valori de pana la 120°C sau chiar mai mult.Oale steamer pentru a gati mai repede si mai simplu !

 

In concluzie, diferite materiale ale oalelor sunt bune pentru lucruri diferite. Ar trebui sa alegeti oalele de bucatarie in functie de ce doriti sa gatiti. Oalele din inox sunt cele mai versatile, iar o oala din ceramica sau marmura va ajuta sa gatiti fara dezastre in bucatarie! 🙂

Categories: Sfaturi pentru gatit

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Miel in crusta de fistic si menta – Meniu de Paste frantuzesc

Miel in crusta de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Retete de prajituri rapide

Posted on Jan - 23 - 2015

0 Comment

Retete de prajituri de...

Posted on Jan - 22 - 2015

0 Comment

Retete prajituri diabetici

Posted on Jan - 21 - 2015

3 Comments

Baruri, Restaurante & Hoteluri

CAFE DU THEATRE

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

The Mind

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment

Don Nico

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

Gepex

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment

Sky Bar Catering –...

Posted on Sep - 27 - 2012

0 Comment