Warning: Declaration of gdttWalker_Terms::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 60

Warning: Declaration of gdttWalker_TermsDropdown::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_CategoryDropdown::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 79
Ghid Impachetare Produse Alimentare - CooKing.Ro

Vrei sa livrezi produse alimentare prin curier? Invata cum sa impachetezi si sa ambalezi produsele alimentare corespunzator, astfel incat acestea sa nu se deterioreze sau altereze.

Ambalarea pentru livrare, mai ales in industria alimentara, are o importanta deosebita asupra calitatii, conservarii si valorii comerciale a unui  produs alimentar. Daca detii un magazin fizic sau online si livrezi produse prin curier, stii cat de importanta este amabalarea eficienta si corecta a produselor tale, mai ales daca aceste produse sunt alimente perisabile. De la fructe si legume, pana la produse din carne si branzeturi, toate necesita solutii de ambalare adaptate, pentru a asigura livrarea acestora in siguranta la destinatie.

Iata care sunt solutiile de ambalare in functie de fiecare tip de produs in parte:

Carne si produse din carne

In general, ambalarea carnii si a preparatelor din carne se face in functie de distanta unde sunt livrate si de cantitatea livrata. Pentru distante si cantitati mari, in general, carnea si preparatele din carne se ambaleaza in cutii din plastic dur, pungi din polietilena sau, eventual, caserole din plastic. Transportul se face cu vehiculele izoterme, curate, uscate, fara mirosuri straine, racite in prealabil sau dispuse la racire mecanica. Pe distante mici, se poate opta petru transportul intr-o lada frigorifica.

Legume si fructe

                Fructele si legumele se ambaleaza in cutii din carton, ladite din plastic sau din lemn, caserole din plastic sau cosuri de dimensiuni mari. Pentru legumele si fructele sensibile, cum ar fi smochinele, fructele de cactus, etc., ambalarea se poate face in cutii speciale, gen cofrag de oua.

In interiorul cutiilor de fructe si legume, pentru a amortiza socurile, se poate folosi hartie de ziar, dupa caz.

Unele firme prefera sa ambaleze fiecare fruct de mango, papaya, in folie cu bule mici sau mari, pentru a se asigura ca fructele ajung la destinatie 100% intregi si conforme cu standardele. Folia cu bule de aer protejeaza produsele impotriva socurilor mecanice si a vibratiilor, protejeaza produsele la contactul cu apa si umezeala, le fereste de praf.

Branza si produse derivate

Branzeturile tari si semitari se ambaleaza in folie din plastic si apoi in carton cu 3-5 straturi, pentru o rezistenta superioara. Daca vorbim de cantitati foare mari, se prefera paletii din lemn, cutiile din carton mari si folia stretch.

Temperatura de transport pentru astfel de produse alimentare este de 0…8°C, insa se poate admite si temperatura de –1°…5°C, in functie de sortimentul de branza.

Bauturi alcoolice si racoritoare

Pentru bauturile imbuteliate in sticle din plastic, in general, se foloseste folie termocontractabila pentru a fixa bine un anumit numar de sticle. Folia termocontractibila are un grad inalt de transparenta, rezistenta la manipulare, se muleaza perfect si protejeaza produsele impotriva umiditatii, a prafului si a murdariei. De asemenea, pentru a va asigura ca sticlele sau cutiile cu sticle rezista in conditii deosebite de transport, le puteti sigila sau lega cu banda polipropilena (PP). Banda PP are o elasticitate marita, o rezistenta mare la rupere si la schimbarile de temperatura, un coeficient de elongatie foarte mare, protejand astfel produsele pe timpul transportului si depozitarii.

Se pot ambala si in cutii de carton rezistente, daca vorbim de dimensiuni si de cantitati mici. Bineinteles, in cutiile de carton se vor folosi materiale de amortizare, precum folie cu bule sau carton ondulat.

Recipientele din sticla, in general se ambaleaza in navete din plastic rezistent sau, dupa caz, in functie de numarul lor, in cutii din carton cu 3-5 straturi. Atentie! Foloseste intotdeauna eticheta „sageata in sus” pentru a te asigura ca transportul se face in pozitia corecta.

Produse de panificatie si dulciuri de cofetarie

Painea de orice tip, cozonacul si produsele de patiserie au nevoie de ambalaje speciale pentru a fi impachetate. Cutiile din carton cu plastifiere mata sau lucioasa, lazile largi invelite in hartie cerata sau, dupa caz, tavite din metal sau plastic, special concepute pentru livrarea produselor din panificatie. Banda de sigilat pungi este folosita cu precadere in domeniul de panificatie si patiserie. Aceasta permite lipirea ambalajelor din carton si hartie.

Bomboanele si fursecurile pot fi invelite in hartie kraft sau aranjate in caserole din plastic sau cutiute din carton speciale.

Torturile si prajiturile de cofetarie se impacheteaza in tavi din plastic sau in carton duplex si hartie kraft.

Prajiturile, tortul, bomboanele si produsele de patiserie au nevoie de ambalaje speciale pentru a fi impachetate. Cutiile pentru tort si prajituri ar trebuie sa aiba toarte pentru manevrarea in siguranta al produsului.

Categories: Articole, Editorial

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Reteta inghetata cu gheata carbonica

Reteta inghetata cu gheata...

Posted on Apr - 27 - 2016

0 Comment

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Scapa de grasimea din...

Posted on Sep - 28 - 2018

0 Comment

De la pasiune la...

Posted on Jul - 5 - 2018

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

The Mind

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment

Cafe Cafe

Posted on Sep - 27 - 2012

0 Comment

Trattoria del Mondo

Posted on Aug - 14 - 2012

0 Comment

Osteria Roma

Posted on Aug - 16 - 2012

0 Comment

Liquid Pub

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment