Warning: Declaration of gdttWalker_Terms::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 0

Warning: Declaration of gdttWalker_TermsDropdown::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_CategoryDropdown::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 0
Frigiderul: nelipsit din bucatarie! - CooKing.Ro

Alimentatia este foarte importanta. Nu doar alegerea, pregatirea si gatitul mancarii, ci si conservarea acesteia. De aceea, atunci cand dorim sa inlocuim frigiderul vechi sau sa cumparam unul pentru casa cea noua, este bine sa ne orientam dupa anumite detalii care ne spun cat de buna este alegerea noastra pe termen lung. Cum alegem un frigider sau o combina frigorifica?

Combina frigorifica, frigider… care sunt criteriile?

Nu pare mare lucru daca vrem sa ne cumparam un frigider. Adica, ce-ar putea fi asa de complicat? Frigiderul trebuie sa raceasca si sa congeleze alimentele si gata.

De fapt, lucrurile nu sunt chiar asa de simple.

 Un frigider bun are si cateva criterii de care este bine sa tinem cont:

-clasa de energie: variaza de la A (cea mai performanta, cu cel mai putin consum de energie) la D (cel mai mare consum si cea mai putin recomandata).

-sistemul de racire si de dezghetare: la ora actuala, mai toate aparatele frigorifice sunt dotate cu sistem de dezghetare automata. In ceea ce priveste congelatorul, acesta este prevazut, in cazul combinelor frigorifice, cu sistem de dezghetare manual.

-nivelul de zgomot: este variabil si este de preferat sa se incadreze pana in 50 de decibeli. In acest fel, nu se va auzi un huruit neplacut de cate ori acesta raceste sau se dezgheata.

-numarul de compresoare: este mai bine ca, in cazul combinelor frigorifice dar si a frigiderului cu doua usi, sa exista doua compresoare. Acestea sunt inima frigiderului si asigura buna sa functionare.

Care sunt detaliile ce fac diferenta?

Daca nu suntem interesati de partea tehnica, ci de cea estetica sau functionala, gama larga care ne asteapta in magazine este disponibila intr-o varietate de concepte, special alese pentru a se potrivi casei si in special bucatariei de acasa, precum si modului de viata pe care-l ducem zi de zi.

Daca ne place se iesim in evidenta cu ceva, putem alege aparatele frigorifice de tipul side by side (doua combine frigorifice intr-una singura), care se deschid precum un sifonier. Necesita mult spatiu de amplasare, insa ofera la randul lui spatiu pentru hrana unei familii numeroase. De asemenea, poate ne atrag combinele in stil american, cu dispozitiv pentru filtrarea apei. Usile pot avea deschidere reversibila.

Daca ne dorim un model incorporabil, este bine sa stim ca de obicei sunt mai inalte si cu o mai mare capacitate de stocare, dar trebuie tinut cont de modul in care se integreaza in spatiul ales.

Frigiderele si combinele frigorifice performante sunt prevazute si cu sistem antibacterian si nu permit instalarea bacteriilor in spatiul frigorific.

Rafturile din frigider si de pe usa sunt si ele importante: poate dorim dispozitiv orizontal pentru sticle, suporturi pentru oua sau tavite pentru cuburile de gheata… si aceste detalii pot atunci contribui in alegerea pe care o vom face.

Categories: Articole, Editorial

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Reteta inghetata cu gheata carbonica

Reteta inghetata cu gheata...

Posted on Apr - 27 - 2016

0 Comment

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Scapa de grasimea din...

Posted on Sep - 28 - 2018

0 Comment

De la pasiune la...

Posted on Jul - 5 - 2018

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Bliss Coffee

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Cafe Cafe

Posted on Sep - 27 - 2012

0 Comment

PIzzeria Coccinella

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Trattoria del Mondo

Posted on Aug - 14 - 2012

0 Comment

Bourbon

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment