Warning: Declaration of gdttWalker_Terms::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 60

Warning: Declaration of gdttWalker_TermsDropdown::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_CategoryDropdown::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 79
Cum sa obtii cele mai spectaculoase cocktail-uri folosind gheata carbonica - CooKing.Ro

Pentru a anima o petrecere sau pentru a incanta atmosfera intr-un bar sau restaurant, folosirea ghetii carbonice este obligatorie. Orice barman stie cat de important este sa iti surprinzi si sa iti distrezi clientii, inventand noi cocktail-uri si noi metode de prezentare a bauturilor.

Desi gandul folosirii ghetii carbonice in bauturi poate fi destul de intimidant pentru unii oameni, totul este simplu si 100% sigur, daca se manipuleaza corespunzator.

Folosirea granulelor de gheata carbonica alimentara in cocktail-uri sau in bauturi nu doar ca raceste batura, ci creeaza si efectul de fum greu mult iubit de toata lumea.

Acest efect se obtine prin introducerea a 1-5 granule de gheata carbonica in pahar, peste continutul acestuia. Aceast lucru va genera un efect misterios, captand atentia tuturor prin reactia usor vulcanica si aburul curgator. Efectul de fum dureaza aproximativ 3-5 minute, timp in care gheata carbonica se evapora in totalitate din pahare. Atentie, puteti consuma in siguranta numai dupa ce gheata carbonica s-a topit.

2 retete de cocktailuri impresionante cu gheata carbonica

  1. Red Devil Cocktail

Ingrediente:

25 ml Grenadine

50 ml  vodka

5 picaturi de Tobasco

2-3 granule de gheata carbonica alimentara

Mod de preparare:

Intr-un shaker se adauga ingredientele. Se amesteca si se strecoara intr-un pahar. La sfarsit, se adauga  granulele de gheata carbonica pentru a raci bautura si pentru a obtine efectul de ceata.

  1. Boo’s Boo’s Cocktail

Ingrediente:

25 ml  vodka

25 ml  Curacao albastru

100 ml Limonada

15 ml Grenadine

Cateva frunze de menta proaspata

2-3 granule de gheata carbonica alimentara

Mod de preparare:

Intr-un shaker se adauga ingredientele. Se amesteca si se toarna intr-un pahar inalt. Se adauga 2-3 frunze de menta proaspata si se amesteca usor cu paiul. Pentru un efect de senzatie si pentru racirea bauturii, se adauga granulele de gheata carbonica. Timp de 3-5 minute, cocktail-ul tau va fumega surprinzator.

Sfaturi privind manipularea si depozitarea ghetii carbonice

Din cauza temperaturii extrem de joase (-78.5 C), gheata carbonica poate provoca leziuni la nivelul pielii daca nu este manipulata cum trebuie. Utilizati clesti sau manusi izolatoare, atunci cand manipulati granulele de gheata carbonica alimentara.

Aflata intr-un mediu calduros, gheata carbonica alimentara sublimeaza continuu. Nu sigila gheata carbonica intr-un recipient pentru ca containerului poate exploda. O cutie de gheata, din polistiren expandat, cu un capac rabatabil, este solutia cea buna pentru depozitarea granulelor de gheata carbonica alimentara.

Cat costa gheata carbonica?

1 cutie de gheata carbonica de 18 kg = 166,66 lei ( fara TVA ) + 20% ( TVA ) = 200 lei

Pentru ridicarea din depozitul nostru pretul este de 125 lei/cutie + TVA =150 lei/cutie.

Pentru a putea comanda gheata carbonica, puteti fie sa comandati online, prin completarea unui formular http://www.carbonica.ro/comanda-acum, fie telefonic la : 0764.99.88.77 / 0232.25.88.25 sau pe adresa de mail office[at]carbonica.ro

Mai multe detalii gasiti pe http://www.carbonica.ro

Categories: Articole, Editorial

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Reteta inghetata cu gheata carbonica

Reteta inghetata cu gheata...

Posted on Apr - 27 - 2016

0 Comment

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Scapa de grasimea din...

Posted on Sep - 28 - 2018

0 Comment

De la pasiune la...

Posted on Jul - 5 - 2018

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Royal Garden

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

Dublin Irish Pub

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Cafe Cafe

Posted on Sep - 27 - 2012

0 Comment

Insomnia Cafe

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Olive Garden

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment