Warning: Declaration of gdttWalker_Terms::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 60

Warning: Declaration of gdttWalker_TermsDropdown::start_el(&$output, $term, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_CategoryDropdown::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/sentora/hostdata/markupmedia/public_html/cooking_ro/wp-content/plugins/gd-taxonomies-tools/code/fnc/display.php on line 79
3 retete de cocktailuri cu gheata carbonica - CooKing.Ro

Gheata carbonica este unul dintre cele mai folosite ingrediente pentru crearea efectelor speciale. La prezentari de moda, petreceri tematice, concerte, in restaurante si baruri, efectul inconfundabil de ceata produs de gheata carbonica face deliciul spectatorilor. Pur si simplu pui o bucatica de gheata carbonica in apa si obtii o ceata densa si misterioasa.

Orice barman stie ca reteta succesului in aceasta meserie este sa iti surprinzi clientii. Poti face asta cu ajutorul ghetii carbonice. Folosirea granulelor de gheata carbonica in cocktail-uri nu doar ca raceste bautura, ci creeaza si un efect special prin producerea asa-numitului fum greu.

3 retete de cocktailuri cu gheata carbonica

  1. Love Potion #9 – Martini

lovepotion

Ingrediente:

200 ml suc de rodie

60 ml vodka

90 ml de lichior de zmeura neagra

2 granule de gheata carbonica

1 capsuna taiata pe jumatate pentru decor

Mod de preparare:

Intr-un shaker se adauga ingredientele. Se amesteca si se strecoara intr-un pahar. Capsuna se taie in forma de inimioara si se adauga pe o scobitoare sau un pai special pe pahar. La sfarsit, se adauga 2 granule de gheata carbonica pentru a raci bautura si pentru a obtine efectul de ceata.

  1. Martini La Llorona

Martini La Llorona

Ingrediente:

90 ml de coniac

30 ml suc proaspat stors de lime

30 ml suc proaspat stors de lamaie

1 lingurita de zahar granulat

Gheata zdrobita

2-3 picaturi de Bitter de angostura

2 granule de gheata carbonica

Mod de preparare:

Umple un shaker cu gheata zdrobita, adauga coniacul, sucurile si zaharul. Agita bine timp de 15 secunde si strecoara continutul intr-un pahar de cocktail. Adauga cateva picaturi de bitter si cele 2 granule de gheata carbonica.

  1. Tiki Tree Viper

tiki

Ingrediente:

40 ml rom alb

40 ml rom auriu

15 ml lichior verde Chartreuse

10 ml lichior albastru Curacao

30 ml suc proaspat de lime

15 ml suc proaspat de portocale

2 granule de gheata carbonica

1 umbreluta + 1 pai pentru decor

Mod de preparare:

Umple un shaker cu gheata zdrobita si adauga lichidele. Agita bine timp de 15 secunde si strecoara continutul intr-un pahar de cocktail. Adauga la sfarsit cele 2 granule de gheata carbonica.

Masuri de siguranta

Inainte sa te apuci de prepararea cocktailurilor, trebuie sa stii cum sa manipulezi si sa folosesti gheata carbonica. Aceasta este atat de rece, incat poate provoca rani, in cazul in care intra in contact direct cu pielea. Asigura-te ca folosesti clestele special pentru a pune granulele cu gheata carbonica in pahar. De asemenea, retine ca gheata carbonica este folosita doar pentru efectele sale vizuale si pentru racire, granulele nu sunt menite pentru consum.

Categories: Articole, Editorial

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Reteta inghetata cu gheata carbonica

Reteta inghetata cu gheata...

Posted on Apr - 27 - 2016

0 Comment

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Scapa de grasimea din...

Posted on Sep - 28 - 2018

0 Comment

De la pasiune la...

Posted on Jul - 5 - 2018

0 Comment

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Olive Garden

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

CAFE DU THEATRE

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Queen Caffe

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment

Cafe Cafe

Posted on Sep - 27 - 2012

0 Comment

Don Nico

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment